Zobacz pełną wersję : Przednni reflektor
Witojcie:) Jestem tu od dwoch dni bo hondke mam od trzech...i jako świeży uzytkownik hondki chciałbym się przywitać:):)
Generalnie bede muisał moją civke troche podszykowac bbo zewnetrznie jest bardzo zniszczona, ale wszytsko po kolei.
Pierwsza sprawa: na jdenym reflektorze przednim ktos chyba przejechał rozpuszczalnikiem tak że zeszła tak jakby taka folia ochronna. Wyglada jakby była rozmazana jakaś plama albo porysowane. Czy cos takiego idzie jakos zpolerowac albo dac gdzieś zeby zostało to naprawione????
Ja mam coś takiego (tak jakby troszkę przymatowione/pożółkłe wierzchnie warstwy) na obydwu reflektorach z przodu. Rocznik 97, sprowadziłem dwa lata temu z Niemiec. Pytałem kilku ludzi co to może być (m.in. w serwisie) ale nikt nie wie. Świecą normalnie, więc nie wymieniam. Może wcześniejszy właściciel "tuningował" kolor lamp jakimś lakierem i ten lakier czy farba już zeszły. Żeby to troszkę lepiej wyglądało, u lakiernika delikatnie przejechali mi najdelikatniejszym papierem.
bylo juz o tym pisal qba1983
poszperaj anjpierw w tematach na forum a jak nie znajdziesz to wal z pytaniem
ale na dobry początek zebys nie grzebal pozwole sobie zacytowac ww urzytkownika
!! CYTUJĘ !!
"""bylo juz o tym...
ale prosze cie oto przepis:
jedz do sklepu lakierniczego(najlepiej jakis dobry) i popros o najlepsza paste polerska jaka maja(zapomnij o tempo itp. bublom) oraz papiery scierne (400, 800, 1500 i 2000). paste kupilem z jakims francuskim napisem, bialo-zolta tubka, kosztowala 30zl. do tego kupilem nasadke do polerowania (zakladana na wiertarke)najpierw 400 zjedz ta zchodzaca folie, potem coraz zadszym papierem, do osiagniecia idealnego matu bez glebokich rys(taki matowy klosz nalwet ladnie wygladal ) na koniec spoleruj pasta. odrazu mowie recznie nie dasz rady, bo to dlugo trwa.
efekt moze cie zaskoczyc, u mnie ten klosz stal sie bielszy od tego "niby" dobrego
a czemu to zchodzi to nie wiem... nie stosowalem zadnych mozcniejszych zarowek, wiec powodu brak, tak czy siak po usunieciu tej powloki problemu brak"""
dla pewnosci dodam ze tekst nie jest mój ja go tylko przepisalem mam nadzieje ze sie nikt nie obrazi pozdrawiam :)
P.S dodam ze w mojej hondzie jest to samo plastik na lewej lampie jest wlasnie taki narazie mi to za bardzi nie wadzi ale jak sie zeźle :box: to bede polerowal
Mam podobny problem. Kupiłem używaną oryginalną lampę bo swoją popsułem na zwierzątku leśnym, i różni sie dość mocno połyskiem do drugiej, takie niby mleczne szkło. Też jestem ciekaw czy da sie coś z tym zrobić. Zakup nówki oczywiście odpada, cena w granicach 460-490pln...
Właśnie przeczytałem posta wyżej i zastanawia mnie ta folia bo ja żadnej nie mam na reflektorach. Może w tych po liftingu było inaczej... Stosować w.w.?
to nie jest zadna folia poprostu wierzchnia warstwa laminatu sie zwietrzyla (tak mi sie wydaje) ja poczatkowo polerowalem to pasta tempo ręcznie troszke ustąpilo ale braklo mi wytrwalosci w machaniu szmatka i chyba zastosuje opis polerki jak wyzej...
Twardy jestem, spróbuje tempo ;)
Twardy jestem, spróbuje tempo
wspulczuje !!
tempo nie da rady :aloha: (probowalem i zaplakac sie mozna...)
p.s. jak milo ze ktos sie powoluje na moje posty :piwo:
To jak sie nazywa to czym polerowałeś lampe bo nie wiem czego szukać
to jest cos takiego:
http://www.allegro.pl/item189469873_pasta_polerska_farecla_g3_400g_f_vat .html