Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : D14A3 i dziwne zachowanie na biegu jałowym

teduniook
07-11-11, 22:52
Witam

Od pewnego czasu zauwazyłem, że samochodem na luzie delikatnie 'rzuca', nie ważne czy ciepły czy zimny. Na zewnątrz z wydechu słychać takie jakby delikatne strzały. Dzieje się to i na benzynie i na gazie (sekwencja STAG300-4).

Danio
07-11-11, 23:45
Pomijając już to, że do takiego silnika nie powinno się zakładać LPG, sprawdź może zawieszenie, bo silnik sam z siebie chyba nie "rzuca" autem. Przy jakich prędkościach to się dzieje?

vnv_nation
08-11-11, 00:05
Pomijając już to, że do takiego silnika nie powinno się zakładać LPG,

Bo? Przeciez to zwykle 1.4

sprawdź może zawieszenie, bo silnik sam z siebie chyba nie "rzuca" autem. Przy jakich prędkościach to się dzieje?

Skoro dzieje sie to na luzie, do tego kolega slyszy strzaly z wydechu, to logiczna rzecza jest ze dzieje sie to podczas postoju a nie w trakcie jazdy.

Od pewnego czasu zauwazyłem, że samochodem na luzie delikatnie 'rzuca', nie ważne czy ciepły czy zimny. Na zewnątrz z wydechu słychać takie jakby delikatne strzały.

Problemow z zapalaniem rano nie ma? Do sprawdzenia i ew. wymiany kable, swiece, kopulka, palec oraz zaplon do ustawienia. To podstawy na poczatek.

teduniook
08-11-11, 21:32
wymieniłem dzisiaj świece i przestało trząść, natomiast problem z wydechem pozostał