Zobacz pełną wersję : malowanie chromowanej obwódki grila ej9
panowie mam pytanie. mam troche lakieru w kolorze hanki i pomyślałem żeby może pomalować tą chromowaną obwódkę grila w kolor. i potem bezbarw. i teraz moje pyt. jak pozbyć się tego pseudo chromu? denaturatem jak z środków lamp??? czy po prostu zmatowic to i na to podkład i lakier?
jak zostawisz to nie pomalujesz tego bo lakier będzie spływał, podkład tez. zmywacz do paznokci i jazdaaaa potem podkład, baza i bezbarwny
Wystarczy zmatowic papierem sciernym dokladnie ta srebrna powloke i malowac ;)
tak ja wyżej pisali wystarczy zmatować tą powłokę ale drobnym papierem i najlepiej wodnym i nie zostaną duże rysy.
a napisaliście jakim papierem? NIE ! pod podkład może być 600-800. jeżeli od razu pod lakier (jeżeli mettalic) to 1000
Wiesz co Lozek, zdania są podzielone i ile lakierników, tyle opinii. Pod podkład ja używam papierów nawet i 400, bo dobry podkład spokojnie wypełnia te mikro-ryski. A pod bazę 800. Ale tak naprawdę jak nie zrobisz, będzie dobrze, bo jest to mały element i trudno coś z tym spartolić.
Wiesz co Lozek, zdania są podzielone i ile lakierników, tyle opinii. Pod podkład ja używam papierów nawet i 400, bo dobry podkład spokojnie wypełnia te mikro-ryski. A pod bazę 800. Ale tak naprawdę jak nie zrobisz, będzie dobrze, bo jest to mały element i trudno coś z tym spartolić.
Właśnie - dużo zależy jaki podkład - ja nie używam pod podkład grubszego niż 600. Pod bazę raz zrobiłem 800 i się przejechałem trochę więc to też różnie bywa :)
ile ludzi tyle zdań - ale przynajmniej mniej więcej jest tu wszystko nakreślone.
A poza tym to jest tak małe, że można zrobić parę warstw by ewentualnie wypełnić nierówność małą.