PDA

Zobacz pełną wersję : wycieraczki

vetto
08-05-07, 12:33
Witam ! Mam następujący problem w hondzie civic 93 rok 1,4 gaźnik, wersja 3-drzwiowa- nagle przestały działać przednie wycieraczki i spryskiwacz.Domyślam się ,że to może bezpiecznik, ale gdzie go szukać? Mam książkę " Poradnik obsługi i naprawy H.C. " Autorzy Legg i Stubblefield -Wydawnictwo WKŁ, ale trudno coś tam znaleźć na ten temat.Jeśli ktoś może coś poradzić , będę wdzięczny.

redzikm
08-05-07, 12:38
Na szybko to moge powiedziec tak, jezeli nie masz opisanych bezpiecznikow to wyjmij kazdy pokolei (znajduja sie z lewej strony pod kierownica) i sprawdzaj czy ktorys nie jest spalony. pozmieniaj uszkodzone i tyle.

Lcfr
08-05-07, 16:35
Na szybko to moge powiedziec tak, jezeli nie masz opisanych bezpiecznikow to wyjmij kazdy pokolei (znajduja sie z lewej strony pod kierownica) i sprawdzaj czy ktorys nie jest spalony. pozmieniaj uszkodzone i tyle.

dokładnie...
proste i szybkie wyjscie...
chyba, ze chce sie poszukac to znajdzie sie rozpiske na takim fajnym forum na tej stronie:

http://www.civicklub.pl/

vetto
08-05-07, 16:42
Dzięki za pomoc, faktycznie znalazłem w tym miejscu skrzynkę z bezpiecznikami i przepalony bezpiecznik 20 A. Po wymianie bezpiecznika wycieraczki ruszyły.Pozdrawiam