Zobacz pełną wersję : Uszczelnienie wybieraka skrzyni biegów
Cześć.
Poci się wybierak, zna ktoś wymiary tego uszczelniacza? Silnik d14z4, 5d, nadwozie MB. Ile może kosztować taki uszczelniacz? Przy wymianie trzeba spuszczać olej ze skrzynki?
Oryginal ma nr: 91215-PL3-005 (14x25x15)
o cene mozesz w aso zapytac
Po wymianie mogę powiedzieć tyle, że nie trzeba spuszczać oleju ze skrzyni. Stare uszczelnienie można umiejętnie wyciągnąć palcami, ewentualnie pomóc sobie można płaskim śrubokrętem. Miejsce na uszczelniacz należy wyczyścić, odtłuścić i założyć nowy uszczelniacz. Problem może sprawić jego wciśnięcie, ja pomogłem sobie przedłużanym kluczem nasadowym 21mm, idealnie pasuje i przylega do uszczelniacza, delikatnie i z wyczuciem puknąć młotkiem kilka razy i po robocie :)
Fajnie że napisałeś jakim kluczem to wbiłeś bo u mnie tez delikatnie podcieka ten uszczelniacz i muszę się tym zająć bo szkoda MTF-u. Uszczelniacz wybieraka jest taki sam w każdej skrzyni D serii ?
Pewny nie jestem ale raczej tak :) Podjedź do ASO, podasz numer nadwozia i dobiorą Ci uszczelniacz do skrzynki (o ile nie robiłeś swapa).
Uszczelniacz wybieraka jest taki sam w każdej skrzyni D serii ? tak