Zobacz pełną wersję : Wzacniacz od anteny.
Witam jestem posiadaczem Hondy Civic 2008 sedan i mam takie pytanie gdzie znajduje się wzmacniacz anteny radiowej, ponieważ ostatnio po naprawach samochodu zauważyłem taką przypadłość gdy mam zaparowaną z tyłu szybę i gdy jest odpalone radio i włączam nawiew na tylną szybę fala radiowa zanika albo są bardzo duże zakłócenia czy ma ktoś jakieś pomysły co to może być?
Paluch_tcw
06-11-11, 14:44
Antena w sedanie może być umieszczona w szybie - pionowy drucik. Dlatego jak włączasz ogrzewanie tylnej szyby mogą występować zakłócenia.
Ale przed naprawami ten problem nie występował więc wątpie.
niestety to sporo roboty, musisz dokładnie sprawdzić przebieg przewodu antenowego czy gdzieś podczas naprawy nie został uszkodzony, podobnie się działo w HB 5D, przez niechlujny montaż w fabryce, wzmacniacz antenowy HB jest w tylnej klapie a w sedanie nie mam pojęcia.
Naprawę mam na gwarancji więc szyba do wymiany a jak to nie pomoże to dalej bedzie trzeba szukać.
wg. mnie nie pomoże szkoda roboty, szukałbym raczej uszkodzonego przewodu, dokładnie ekranu przewodu antenowego.
a szybę przy naprawie ruszali ?
Ruszali więc jak wymiana nie pomoże to zabiorę się za sprawdzenie kabli.