Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : łożysko koła tylnego Civic EJ9 oraz gumy wahacza

w_rebacz
04-11-11, 17:24
Witam. Mam problem z podjęciem decyzji w sprawie wymiany łożysk koła tylnego w moim EJ9. Otóż sprawa wygląda następująco: do wymiany jest łożysko koła lewego tylnego. Z tego co mi wiadomo na tył w EJ9 idą dwa łożyska. Cena oryginalnych 2 łożysk wynosi u nie 2x 80zł czyli w sumie 160zł, ale jak wiadomo jest przy tym troszkę więcej rzeźby niż przy wymianie całej kompletnej piasty z łożyskami i teraz pytanie: Czy nie lepiej byłoby założyć kompletny zestaw za 220zł(firma nie wiem jaka ale chyba jakaś japońska) i jak wg Was wygląda to cenowo za tego typu części?

Druga sprawa to gumy na wahaczach tylnych po lewej i prawej stronie. Chodzi o elementy zaznaczone nr 081105. Gdzie mogę je kupić i jakiej firmy najlepiej elementy tego typu sprawdzają się? Cena za jaką mogą mi sprzedać jedną taką gumę 150 zł . Co sądzicie na ten temat? Bardzo proszę o pomoc.

http://img249.imageshack.us/img249/4333/strongflexeuhondacivicu.png (http://imageshack.us/photo/my-images/249/strongflexeuhondacivicu.png/)

19Ryba10
04-11-11, 17:41
na allegro widzialem "duże cukierki" za okolo 60zl 1 , a wiem ze podobno najlepszy jest OEM

PIMPEK_EJ2
04-11-11, 17:42
Tam jest łożysko z piastą, trzeba wymienić całą piaste.220zł za oryginał?? W tej cenie to będzie pewnie kanaco czyli dobry zamiennik.Jeżeli chodzi cukierki to proponował bym oryginał żaden zamiennik nie wytrzymuje za długo. nok febi delphi czy inne gówna na tym nie pojeździsz za długo

w_rebacz
04-11-11, 17:50
jednak nie oryginał chyba... nie wiem już jakiej firmy koleś w warsztacie mówił ale coś japońskiego chyba... a co do tych tulei gdzie mogę znaleźć oryginalne? bo na allegro nie widzę oemow...

edit wiem ze łożyska w tej piaście sa firmy koyo.

MarcinC2
04-11-11, 18:26
Koyo = oryginał, sprawdź jakiej średnicy masz łożysko, prawdopodobnie 28mm ale występuje też 30mm, te 220 PLn to chyba za piastę z ABS bo bez jest sporo tańsze...... OEM cukierki znajdziesz u forumowych sprzedawców.

w_rebacz
04-11-11, 18:45
jeśli możesz podaj gdzie mógłbym zamówić przez neta taniej ta piaste

woPo
04-11-11, 21:30
Łożysko NTN jest w OEM'owej piaście. Ja wymienialem ostatnio, płaciłem 185 PLN sztuka.