PDA

Zobacz pełną wersję : POMOCY! Brak hamulcy! Co jest?!

taderek
04-11-11, 16:36
Przedstawie po krótce mój problem...

Ostatnio zauważyłem,że pedał hamulca robi się miekki i potrafi wpaść w podłoge , zmieniłem pompke hamulcową odpowietrzyłem i było git. Ale tylko jeden dzień;/

Jade sobie jade i jade ja na hamulec a tu pusto wpadł:/

Honda Civic Eg9 z ABS

Chciałem odpowietrzyć, myśląc,że zapowietrzone jednak tu też niespodzianka

Koło prawe tylne i lewe przednie okej mozna normalnie odpowietrzyć lecz Przednie prawe i lewe tyle nie da sie.

Odpowietrzając odkrecałem odpowietrznik pedał wogole nie reaguje jak powinien czyli wpaść w podłoge , płyn nie leci;/

Co to może być?

POMOCYYY!!!

Whiplash
04-11-11, 16:58
zobacz czy nie masz wycieku przy regulatorze sily hamowania( lub tez polecial sam regulator i nie podaje plynu), albo przy samym serwie bo w hondach zasilanie kol w plyn hamulcowy jest krzyzowo

taderek
04-11-11, 17:05
U mnie za Korektor siły hamowania robi pompa ABS;) Może by tak,że to przez serwo? bo serwo to chyba tylko wspomaganie hamulca:) jakby jeb.o to najwyzej twardy pedał by był ale płyn by podawalo jeśli źle mówie niech ktoś mnie poprawi;)

Whiplash
04-11-11, 17:41
to wyglad na to ze polecial ci abs :) jak ja nienawidze takiej techniki :( ale na to wyglada ze poleciala pompa ABS bo ona u ciebie odpowiada za rozdzielenie plynu na hamulce, a skoro w 2 sa i to jeszcze na krzyz to jest jedyne wyjscie

taderek
04-11-11, 17:47
ja też mam dość;/