Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Kolejny problem z centralnym zamkiem

agent
07-05-07, 21:35
Przeczytałem prawie wszystkie tematy o problemach z centralnym zamkiem ale nie znalazłem odpowiedzi. Problem jest następujący: Jak zamykam drzwi pilotem to zamyka sie wszystko oprócz drzwi kierowcy i przednich pasażera. Jak zamykam kluczykiem to zamykają się wszystkie oprócz przednich pasażera. Takie auto już kupiłem. Nasuwa się wniosek że może brak siłowników ale czy może być coś jeszcze? Gdzie jest centralka (VII gen.)? Miał ktoś podobny problem? Pewnie przydałby się również schemat jakbym miał jechać do elektryka.
Dzięki za pomoc.

ppm702
08-05-07, 11:35
albo brak siłowników, albo porozkręcane cięgna. Zdejmij boczki i zobacz co się dzieje - nikt tu wróżką nie jest... :/

solonyone
09-05-07, 07:53
Przeczytałem prawie wszystkie tematy o problemach z centralnym zamkiem ale nie znalazłem odpowiedzi. Problem jest następujący: Jak zamykam drzwi pilotem to zamyka sie wszystko oprócz drzwi kierowcy i przednich pasażera. Jak zamykam kluczykiem to zamykają się wszystkie oprócz przednich pasażera. Takie auto już kupiłem. Nasuwa się wniosek że może brak siłowników ale czy może być coś jeszcze? Gdzie jest centralka (VII gen.)? Miał ktoś podobny problem? Pewnie przydałby się również schemat jakbym miał jechać do elektryka.
Dzięki za pomoc.

Mam ten sam problem zamyka tylko jedne dzwi - po wymianie siłownika problem pozostał. Centralny ogólnie działa ale tylko jak przekręce kluczykiem w dzwiach kierowcy. Pilot otwiera (nie zamyka) tylko dzwi pasażera. Dodam że jeden siłownik mam master a w dzwiach pasażera slave.

agent
09-05-07, 19:30
A centralka gdzie jest?