Zobacz pełną wersję : Aku sprawny, a nie pali
zapala bardzo ładnie, ale jak rano(zimna) ją chcę odpalić to nie chce za pierwszym razem... kręci dość szybko więc chyba nie w tym problem...za drugim razem zapali na dotyk.. co to może być??
paliwa ful, iskra jest...
Ale co ful? Ile masz w baku to mnie nie interesuje, oby nie 0.
Czy wtryskiwacze podaja paliwo? I czy swieca daje iskre?
bak zawsze powyżej połowy...świeca daje iskrę.. wtryskiwaczy nie sprawdzałem, moja na gaźniku jest... :afro: myślałem o przewodach...co ty na to??Furious,
A ja na to jak na lato, skoro twierdzisz ze masz paliwo i iskre, rozrusznik kreci a rozrzad nie przeskoczyl to nie ma ch*** we wsi aby nie zapalil.
Moim zdaniem nie koniecznie masz iskre bo pewnie tego nie sprawdziles, wykrec jedna swiece, dotknij do pokrywy, a niech ktos zakreci rozrusznikiem, jak przeskoczy iskra na swiecy to jest OK.
A jak na przewodach jest przebicie widoczne w nocy to nie ma co sie zastanawiac co to.
sprawdzałem iskrę...ale looknę jutro jeszcze raz dokładnie.dzięki za pomoc. pozdrawiam.
Ema.
Sprawdz jeszcze polaczenie masy do silnika.u mnie ktos wczesniej za slabo to dokrecil i zardzewialo.silnik wczesniej palil po kilku obrotach rozrusznika a teraz po oczyszczeniu odpala znacznie szybciej !! !!
u mnie jest tak, że za pierwszym razem mogę kręcić i kręcić i nic.. a za 2 na dotyk- dziwne trochę..sprawdziłem świece, iskra jest..
oo wyższa szkoła jazdy...co to, i gdzie to??:)
uzyj opcji SZUKAJ, bylo wiele razy
a depczesz gaz przed zakreceniem silnika, bo w d13b2 tak trzeba robic, jak palisz na zimnym to trza raz a dobrze depnac gaz do konca i dopiero krecic silnikiem, na cieplym silniku trzeba lekko depnac tak do polowy i krecic
a tego nie wiedziałem...sprawdzę jutro do moja hanka z lakierni wyjeżdża. dzięki..