Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : dobry mechanik do hondy pomocy

mikey
03-11-11, 15:21
Witam

potrzebuję dobrego mechanika do hond z okolic sandomierza
mogą byc kielce lublin rzeszów

mam już 185 tys na liczniku i pora coś gruntowniej przeglądnąc

no i koledzy odezwijcie się ze świętokrzyskiego
czy nikt nie ma hondy w s-mierzu

Pozdrawiam

lajsta
04-11-11, 10:55
W zasadzie, przy tym przebiegu, to można byłoby zakwalifikować wiele rzeczy do wymiany ale ja na początek raczej pojechałbym na stację diagnostyczną sprawdzić rzetelnie hamulce, zawias, spaliny. Potem w zależności od wyników zacząłbym kupować i wymieniać odpowiednie elementy. Z całą pewnością szukałbym kompletnego rozrządu (pasek, napinacz, pompa wody) bo przy prawie 200 kkm ta wymiana jest raczej niezbędna. "Dobry mechanik od Hond" to raczej żadko występujące zwierzę. Dość bliskim jego krewnym jest "rzetelny mechanik", z którego usług mógłbyś skorzystać bo Honda jako taka nie jest specjalnie skomplikowanym samochodem a już chyba jej największą zaletą jest to, że można ją rozkręcić używając podstawowych narzędzi (kluczy). Jeśli samochód był względnie dbany to nie powinieneś mieć niespodzianek.

bcn
04-11-11, 15:14
mam nadzieje, ze wczesniej robiles jakies przeglady i wymieniles np. rozrzad...
jaki silnik w ogole? lozyska w skrzyni nie terkotaly?:]

mikey
05-11-11, 21:18
Witam
dzięki za info
Autko silniczek D14Z6 ep1, od 4 lat ze mną. przeglądy robione na bierząco, rozrząd wymieniony na 125 tys i planuję teraz na 200 tys wymianę, skrzynia w porządku bez szumów. teraz planuję wymianę tylko oleju ale mam mały problem z korkiem spustowym jest jakiś dziwny tutaj macie link http://www.vivasysteme.com/Concept.html

ogólnie zastanawiam się czy mogę go odkręcić czy lepiej nie ryzykować i jechać na wymianę przez wysysanie.
Koledzy doradźcie jak również proszę o sugestie co wymienić przy 185 tys.

LemonR
06-11-11, 07:14
to jest zwykły korek tyko z magnesem który ma zbierać opiłki metalu sprzedaż magnetyzerów spadła ale polowanie na jelenie trwa dalej a wykręcasz go normalnie

mikey
06-11-11, 10:08
jak spojrzałeś w link to korek do podciśnieniowego wyciągania oleju tak mniemam

i to mnie zastanawia

Leeo
06-11-11, 10:18
no niestety temat do zamknięcia, bo o mechaników z okolic wołaj w odpowiedniej grupie na forum lub w temacie ogólnopolskim. W temacie technicznym pytamy o problemy techniczne. Pozdrawiam.