Zobacz pełną wersję : Restroacja przednich lamp angel eyes
TheWitcher
02-11-11, 18:22
Witam mam problem ze światłami przednimi w moim cifie. Mam angel eyesy i chcę je trochę odnowić lecz tu problem po czyszczeniu i przetarciu papierkiem nie wiem co dalej;/ miałem ochotę już tempo spolerować ale słyszałem że są lakiery w spreju które chronią lampy a nie chcę plastiku wystawiać znów na działanie warunków atmosferycznych by za 2 miechy znów je zdzierać;/
Tu moje pytanie czy można kupić lakier który jest bezbarwny ?? Bo byłem w wielu sklepach i szukałem wszędzie na necie ale nie mogę znaleźć chyba ze do przyciemnienia;/ co mi w sumie nie pasje bo wolę dobrze widzieć...
Proszę o pomoc.
ja bym radził pojechać tempo z dwóch stron klosza :)
TheWitcher
06-11-11, 16:30
Aha to nie takie proste;/ bo jednak tempo daje i nie jest to idealny połysk ale może kupię wkład na mechaniczną polerkę i to da lepszy efekt. Może słyszeliście o paście tempo bo mam firmy k2 czy jest jakaś inna??
Próbowałem psiknąć farbą bezbarwną i dupa biały nalot się zrobił farba innej firmy niż wcześniej;/
Zostawić sam plastik?? bo raczej szybciej się zniszczy niż z lakierem ?? i będzie lepiej lampa wyglądała?
jesli klar na kloszach Ci sie luszczy mozesz pobawic sie z papierkami wodnymi roznych gradacji. u mnie pomoglo...
zamiast K2tempo polecilbym paste G3, tylko delikatnie, bo mozesz porobic mikro ryski na kloszu. po uzyciu G3 ja jeszcze poleruje srodkiem Magic Wonder z Caramby i jest cud malina :)
Tempo to bardziej wosk niż pasta polerska :p, po dwóch myciach nic z niej nie będzie. Najlepiej zainwestować w G3 i wykończyć jakimś mleczkiem. Seryjnie "endżele" są wykonane z plastiku i raczej nic z tym nie zrobisz.
Plastikowy klosz pokryty klarem… ostatnio czyściłem takie lampy. Najpierw papier 300, żeby zdjąć klar i wyrównać powierzchnię. Później poszło 500, 1000, 2000, 2500 wodny, 3000 wodny i polerka ręczna pastą polerską do plastiku (do zanabycia w samochodowych). Lampy jak nowe ;]
TheWitcher
07-11-11, 19:22
A klar raczej niedostępny?? Bo Chciałbym ochronić jakoś te lampy;/ Czy to nic nie przeszkadza że będzie sam plastik??
Czyściłem tempo i spoko :) tylko jak 2000 wodnym przetarłem teraz 2500 bo 3000 nie mają u mnie i zobaczę te g3 a jaki koszt i gdzie kupić ??
Nie maluj lamp klarem! Zaraz oberwie kamieniem, zacznie odłazić itp. Klar to się nadaje na karoserię, a nie na lampy. Zeszlifuj, wypoleruj, będzie git. Chyba, że gówniany plastik w tych angelach i będzie się utleniał, wtedy nic nie pomoże - tylko powrót do serii :P
TheWitcher
07-11-11, 19:45
hehe tylko seria słabo mi świeci;/
Ale na razie muszę zedrzeć to co prysnąłem klarem
Odgrzanie kotleta,ale w temat. A zamiast się męczy ze szlifowaniem, gładzeniem i polerowaniem może lepiej naklei przezroczystą folię antywandaliczną. Nie powoduje ona rozbłysków więc myślę powinna się nadać. Nakleić i dociąć tapeciakiem i nawet kamienie jej nie straszne.
I dodatkowe zapytanie.
Jak świecą te cudeńka http://allegro.pl/lampy-angel-eyes-honda-civic-92-95r-homologacja-i2853989885.html
Aktualnie mam TYC nówki i jest lepiej niż na starych oryginałach, ale może te angele będą lepsze?