Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Dym spod maski <EG 4 D15B2>

Provokator
02-11-11, 11:15
Wracajac wczoraj z cmentarza zaniepokoił mnie dym ktory zauwazylem jak leciał spod maski . Podsylam zdjecia ... Dodam ze przy zimnym jest ok silnik chodzi na te swoje 90 Koni potem gdy sie pojezdzi troche sie nagrzeje to juz jest lipa i traci co chwile moc i nie reaguje na gaz chyba ze wcisnie sie w podłoge :D

http://img811.imageshack.us/img811/6350/sam2042.jpg

Odrazu zapytam czy by ktos czesci mial :D

I ten waz do chlodnicy bo niema sensu sklejac ...

Sonda sie napewno ugotowala .... , check mi sie pali po kilkudziesieciu km

kjmuszek
02-11-11, 11:32
Albo sonda jest źle wkręcona, albo może być że kolektor Ci puścił pod osłoną, zdejmij ją i zobacz.

Provokator
02-11-11, 11:55
kolektor jest caly , b ynajmniej tak wyglada ,

BTW. Temp silnika jest zawsze stała wiec uklad chlodzenia odpadl

Po samodiagnostyce ciagle pika mi sie check raz dlugo i potem przerwa i raz dlugo , cos ze sonda to bedzie zwiazane ale dlaczego ten tym ? ...

jasiek09
02-11-11, 12:02
To teraz policz ile razy pika

Provokator
02-11-11, 12:06
no do bólu ... ja na 40 skonczylem liczyc bo to smiech byl dalej liczyc ...

Saiti
02-11-11, 12:10
Temp silnika jest zawsze stała wiec uklad chlodzenia odpadl

Nie bądź taki pewniak, panie Cwaniaczku ;)

Niejasny opis samodiagnostyki, znajdź poradnik i dobrze policz albo filmik nagraj, to pomożemy.

i tak jak pisze kjmuszek - sprawdź to.

Z węża cieknie? To może leci na kolektor i para buch?

Provokator
02-11-11, 12:41
Nie bądź taki pewniak, panie Cwaniaczku ;)

Niejasny opis samodiagnostyki, znajdź poradnik i dobrze policz albo filmik nagraj, to pomożemy.

i tak jak pisze kjmuszek - sprawdź to.

Z węża cieknie? To może leci na kolektor i para buch?

No tak wiec jak napisales . No akurat z weza nie cieknie na kolektor wiec nie . Wiem ze waz do wymiany :P

A filmik postaram sie wrzucic bo nawet mam nagrany co i jak to napewno pomoze w dojsciu do rozwiklania tego problemu :)

http://www.youtube.com/watch?v=YoJZXvpZCbs

No i tak w kolko , film sie wylaczyl bo padla mi bateria . Tak ciagle pika przy samodiagnostyce i wogole niewiem Co z tym zrobic :/

Prosze bardzo :)

Saiti
02-11-11, 12:45
Błąd numero uno - sonda Lambda lub jej obwód ;)

Wąż wymień, daj zapytanie w dziale giełda, myślę, że i w bydgoszczy ktoś będzie miał od reki ;) Bo głupio, jak Ci wystrzeli w trasie, a laweta tania nie jest.

Błąd zniknie zapewne po wymianie lambdy ;)

Provokator
02-11-11, 12:49
Dzieki :D Poprawiliscie mi az humor a no na lawecie bym nie chcial wracac :D

jasiek09
02-11-11, 12:49
Masz gaz?

Provokator
02-11-11, 12:52
Sama benzyna

kjmuszek
03-11-11, 01:21
Czyli jasnym jest że sonda puszcza, oferte już ktoś Ci złożył że ma na sprzedaż :) . A co do dymienia , może ten dym idzie dlatego że olej się przepala na kolektorze ? Pod osłoną jest sucho ? No chyba że faktycznie cieknie wąż na wylotowy to nie ma się co dziwić że para leci :) Swoją drogą jakiś brudny ten silnik Twój, na dodatek cały zalany olejem :)

Provokator
03-11-11, 10:22
W sumie jak sonda bedzie wymieniona i tak dalej bedzie to albo Swap albo kapitalka ... :P