Zobacz pełną wersję : Civic Coupe 6-gener.żle się prowadzi
Witam,jak w temacie żadnych luzów nie ma,zbierzność zrobiona na tym nowym sprzęcie,ustawiający poinformował mnie że kąt pochylenia kół mam po za normą ,kąt jest nie regulowalny w tym modelu,zapytałem go od czego to może być odpowiedział że tuleje w wachaczach są już sparciałe i mogło siąść,co wy na to??
A czy wymiana wszystkich gumek i łączników stabilizatora coś pomoze?? .zeby civic się lepiej prowadził za nim się zabije,porażka mówie wam ,prowadzi się jak nie Honda,miałem tyle Prelud już w życiu w różnym stanie i prowadziły się wyśmienicie,a civic jak wóz drabiniasty.
ja bym podjechał do mechanika żeby popatrzył po zawieszeniu co jest do roboty i bym to zrobił taka moja opinia.
Tak zgadza się wszystko,ale czy to coś pomoże,luzów nigdzie nie mam,to co było do wymiany wymieniłem,nie wiadomo w jakim stanie przyjechał civic z USA 1997r.mam kwity celne i z kwitów wynika że bity przyjechał,a wiadomo "polak "potrawi,jak go poskładali może z dwóch części to nie ma się co dziwić że po drodze tańczy:confused:
to jak wszystko masz ok to Ci już nie pomogę mechanikiem pasjonatą nie jestem, może źle poskładane auto ale od początku się tak prowadziło? jak nie to coś na bank się zj*bało
Właśnie przed wymianą końcówki drążka prowadził się super,a luz był bardzo duży.No nic idzie zima,na wiosne trzeba się tym zająć.
Jedź do innego mechanika ustawić zbieżność albo przynajmniej sprawdzić, skoro po wymianie drążka jest coś nie tak to znaczy, że koła masz ustawione zbieżnie tudzież rozbieżnie. Ja tu osobiście nie widzę innej przyczyny i chyba coś mechanik spartolił. Podjedź do innego i sprawdź przynajmniej co powie na to zjawisko
Jedź do innego mechanika ustawić zbieżność albo przynajmniej sprawdzić, skoro po wymianie drążka jest coś nie tak to znaczy, że koła masz ustawione zbieżnie tudzież rozbieżnie. Ja tu osobiście nie widzę innej przyczyny i chyba coś mechanik spartolił. Podjedź do innego i sprawdź przynajmniej co powie na to zjawisko
Czyli jak ma być zbierzność na zero ustawiona,przecież w tych cyfrowych sprzętach od zbierznosci gość wprowadza dane auta i komp pokazuje mu jak ma być ustawione i tak ustawił,to o co tu chodzi ???
powinno byc max 2 mm robierznie jak sa na zero albo zbieznie to bedzie tanczyl
Panowie szok:mad:wczoraj pojechałem do swojego garażu i zdjołem prawe koło,na zasadzie "jak chcesz coś dobrze sprawdzic to sprawdz to sam":cool:i wiece co znalazłem ! swożeń dolnego waczacza tak wyrąbany ze strach jeżdzic,po drugiej stronie też do wymiany bo ma luz,pojechałem do warsztatu i zrobiłem szefowi wykład ,aż siny na gębie ze wstydu się zrobił,wymieniali mi obydwa przeguby i nie zauważyć czegoś takiego,normalnie skandal.Swożnie jutro odbieram ,we wtorek do warsztatu ,oczywiście zrobią to za darmo łacha żadna,po wymianie zdam relacje co i jak.
lukasz-lukasz
06-11-11, 09:56
Krótka piłka - zmień mechanika, bo jak jedziesz do "profesjonalisty", płacisz mu za diagnozę a on nie zauważa tego co Ty sam zauważyłeś w garażu to to zwykły partacz jest. Już nie wspominając o tym że koło staje w poprzek w przypadku jak taki sworzeń się urwie...
Nawet nie chcem myśleć co by się stało jak bym sam tej usterki nie znalazł,tak się składa że jestem szefem działu technicznego w branży szwalniczej,a ogólnie technika to mój "konik" jednak czasu nie starcza zawsze ,zeby wszystko zrobić samemu,dlatego,oddaje auto nie raz do warsztatu, na wiosne na mojej posesji na wsi zaczynam prace nad "kanałem",żeby omijać warsztaty ""szerokim łukiem""
A więc swożnie wymienione,auto przestało pływać ale teraz już wiem że civic zawsze będzie tylko civicem,nie ważne czy coupe itp.prowadzenie w porównaniu z Prelude ,pozostawia dużo do życzenia.