Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Fotele - porwót do poprzedniego położenia

swietekkk
02-11-11, 06:29
Witam.

Chciałbym się dowiedzieć czy da się zrobić i jak to zrobić? Mianowicie chodzi mi o to, że wpuszczając kogoś na tylna kanapę przesuwam fotele i potem one nie wracają do poprzedniego położenia. O ile fotel pasażera jeszcze mi tak nie przeszkadza o tyle kierowcy już bardzo. Staram się nie ruszać mojej strony, jednak czasami trzeba, a potem muszę sobie fotel ustawiać. Czy jest co mogłoby rozwiązać mój problem?

Auto EJ9 98r. 3Hb
Fotele prawdopodobnie oryginalne.

Maskunt
02-11-11, 07:53
Ten typ tak ma. Ja u siebie w polifcie nie mogę wpuszczać nikogo od strony kierowcy, bo nie mam tej dźwigni, więc problem "rozwiązany" ;)

xandu
02-11-11, 07:57
Ten typ tak ma.

Dokladnie, nawet w Top Gearze był temat poruszany i pozostał nieywjaśniony :P

19Ryba10
02-11-11, 08:46
amen

Bencao
02-11-11, 09:39
A nie do końca - jeśli chodzi ci tylko o jedno ustawienie fotela to jest patent, ktorego nie zdazylem zrealizowac co prawda, ale moim zdaniem sie da: jak odchylisz oparcie zeby kogos wpuscic, a potem prostujesz fotel o wskakuje on na pierwszy wolny zabek w tym kole od pochylenia oparcia. Jezeli twoje ustawienie jest np. na 2 zabku z kolei, to wystarczy czyms pierwsze zabki zalepic (guma dozucia - moze za miekka, jakas modelina ktora stwardnieje, przyciac kawaleczki drewna i przykleic - jaki material wybrac tego nei wiem), gorzej jak nagle ci sie zachce postawic fotel bardziej w pion, wtedy nie bedziesz mogl tego zrobic bez wygrzebania wypelniacza z kolka zebatego.. a itak najlepsze to wstawic fotele z preludy:D

swietekkk
02-11-11, 21:02
Od kierowcy też nie mam. Patent jest taki, że składam oparcie, a potem przesuwam. :P

Szkoda, że nikt o tym nie pomyślał. ;/

Dzięki za wyjaśnienie. :)