Zobacz pełną wersję : jak najlepiej odgrodzic dolot aem w komorze silnika?
wojtek_rsx
07-05-07, 11:59
jak najlepiej odgrodzic dolot aem w komorze silnika?
Tak aby stozek nie zasysal cieplego powietrza...
Wykaz troche wlasnej inwencji tworczej i rusz samemu głową...
Albo poogladaj sobie zdjęcia silników w honadach i coś podpatrz.
W necie sa tysiące zdjęć. Ja sam mam 0,5 GB galerie samych silników w IV genie ;)
Chłopaki, zapominacie że auto, o które chodzi to RSX. A więc K-seria zabudowana odwrotnie...tu już nie ma na luzaczku zabudowania i doprowadzenia nawiewu ze zderzaka.
wojtek_rsx
07-05-07, 20:26
Zastanawiam sie nad czyms takim jak mata zagrzejnikowa, z jednej strony odbija cieplo ale nie wiem jak ten material zareaguje na otoczenie silnika i ogolnie to jest gietka struktura. Tak jak wczesniej rozmawiallismy Kras kupilem juz V2 i teraz musze chyba porzezbic,bo nikt go nie chce. Ogolnie to dopiero teraz zobaczylem ze brakuje mi np. gumki w ktora sie wklada czujnik. Mozna gdzies dostac jakies zastepstwo ?
Hmmmm...na wymiar w jakimś sklepie hydraulicznym...w końcu to nic innego jak podwójny gumowy o-ring.
nie wiem dlaczego w tej zakładce piszesz
warto poszukać w zakładce Forum TypeR
tam w którymś z tematów o dolotach się wszyscy wypisali na ten temat
w kwestii V2
1. Nie przejmuj się ze masz V2 ma piekny dzwięk :aloha:
2. Ja problem ciepłego powietrza (temp zbliżona do seryjnego dolotu i ok 10-15 stC większa niż CAI - średnio licząc) rozwiązałem częściowo:
- owijając kolektor wydechowy taśmą (jak masz fabryczny kolektor to fabryczna osłona trochę izoluje)
- dokładając uszczelkę pod kolektor dolotowy (hondaty)
i w sumie jeździłem, na nim ze 2 lata zadowolony, dopiero jak trochę pogmerałem to zabrakło powietrza :agent:
temat do zamknięcia :/