Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : ciepłe powietrze nawiewu

kszyq
06-05-07, 19:21
Witam,
mam problem z temperaturą powietrza nawiawu, nie jestem w stanie ustawic całkowicie zimnego, co przy zblizajacych sie temperaturach będzie problemem. Próbowałem domknąć ręcznie, na końcu tej linki stalowej pod nogami pasażera, ale to nic nie daje. Nie wiem czy trzeba wymontować cały ten mechanizm spod schowka i tam jest jakis zawór, czy coś innego. Proszę o pomoc jak ktoś się tym bawił.

pirat
06-05-07, 19:24
a probowales przestawiac po sciagnieciu linki?

gryzmo
06-05-07, 19:39
Wypnij linkę z takiego zatrzasku i wtedy domknij ręcznie.Może jest źle ustawiona i nie zamyka całkiem.

Marci
07-05-07, 08:16
Może spróbuj zamknąć bezpośrednio na zaworze zamykającym duży obieg płynu chłodzącego (czyli ten idący przez nagrzewnicę), znajduje się on pod maską (pod skosem-w dół i na lewo od gaźnika stojąc z przodu auta). Na grubym przewodzie z płynem chłodzącym jest zawór z takim "dzyndzlem" na który założona jest linka regulacji ciepłego/zimnego nawiewu a jej drugi koniec zamocowany jest do regulacji pod schowkiem w środku auta, spróbuj ten "dzyndzel" na zaworze przesunąć maxymalnie w dół (tzn "od siebie") to powinno pomóc jako tymczasowe rozwiązanie problemu.

tomiek
07-05-07, 20:50
Chodzi o ten element:
http://img240.imageshack.us/img240/2776/009lp4.th.jpg (http://img240.imageshack.us/my.php?image=009lp4.jpg)

1) Wypinasz linkę
2) Przesuwasz suwak na max zimny
3) Ustawiasz przepustnicę w skrajne położenie (tę na dole od linki)
4) Wpinasz linkę, a dopiero potem:
5) Wpinasz pancerzyk linki do uchwytu

Powino pomóc.
Jak nie da rady, to próbuj kilka razy aż do skutku metodą prób i błędów.

marcin EZG
07-05-07, 21:00
Noo a najlepiej to wykrec schowek to bedzie lepsze dojscie

majdan
08-05-07, 00:05
Schowka nie ma co wykręcać, szkoda czasu, po wymianie diod mielem podobny problem - wskazówki Tomka są idealne :) Ale tym razemz problemem poradziłęm sobie sam bez wskzówek buahahah ;) Caly proces trwał 15 sekund :)

kszyq
08-05-07, 16:07
Panowie napisałem że problem nie tkwi w lince od suwaka, tylko głębiej, ale już sobie poradziłem tak jak napisał Marci, potem przesmarowałem linki i jest git. Dzięki za pomoc

tomiek
08-05-07, 20:08
O spoko!
Jakoś myślałem, ze miałeś typowy problem z linką...
Cóż... dobrze że się udało! :D