Zobacz pełną wersję : Problem z zimówkami
Witam
W sobotę postanowiłem założyć zimówki do Hondy i po założeniu ich okazało się, że aby mieć wyprostowane koła muszę mieć skręconą kierownicę. Wcześniej takiego problemu nie było. Letnie opony mam na alusach a zimówki na stalowych. Jaka może być tego przyczyna ?
z góry dziękuję za pomoc.
pewnie masz nierownomiernie zurzyte opony (sciete)
Nie wyglądają na nierówno starte. A przekladalem tez inne koła i problem był taki sam a na alusach tego nie ma i nie wiem jaka może być tego przyczyna :/
kazik2_h9w3
01-11-11, 16:23
Może masz inne ciśnienie w obu kołach???
Wojtec12345678
01-11-11, 16:30
Może te alusy na których kiera jest prosto, są krzywe ? Źle wyważone, lub cos z oponami
Ciśnienie jest oki :) wydaje mi sie ze alusy są oki opony tez dobre podejzewalbym raczej stalowe
Wojtec12345678
01-11-11, 19:27
Ciśnienie jest oki :) wydaje mi sie ze alusy są oki opony tez dobre podejzewalbym raczej stalowe
No ale skoro piszesz że na innych kołach jest problem taki sam... to może te stalowe są ok ? a alusy nie ? jedź do wulkanizacji
Też miałem kiedyś taki motyw, z tym że jeszcze ściągało. Nie wiem do tej pory co było przyczyną, ale pomogła zamiana kół stronami.
Jakbyś miał krzywe felgi to by kierownicą biło.
Albo letnie miałeś nierównomiernie użyte i akurat się równowazyło, albo teraz podwójnie źle trafiłeś i masz krzywo.
Albo zbieżność pasowałoby skontrolować.
Stronami nie zmienię bo są kierunkowe