PDA

Zobacz pełną wersję : HELP !!! d15b2 ==> d16a9 ???

drft
06-05-07, 03:49
Panowie - pomocy !!!

Na forum jestem zaledwie od kilku dni ale szczęśliwym posiadaczem civ'a już ponad rok i znalazłem się w sytuacji w której panicznie potrzebuje Waszej pomocy (porady) - jako wybitnych znaFcóF tematu naturlich! :d

W związku z nieszczęściem kolegi Tomi1986 i moim poniekąd (d15b2 umiera...) coraz poważniej przymierzam się do przerzucenia jego serducha (d16a9) do mojej EG4...

W tym miejscu pytanie do Was: CZY DA RADĘ I DLACZEGO TAK TRUDNO ? ;)

To, że da to raczej się domyślam :brawo2: bo znalazłem takie sztuki wśród klubowiczów (seria???) ale ciekaw jestem ile będzie problemów...

Podkreslam, że przerzut z IV gen do V gen !!

Jeśli temat wydaje się komuś choćby znajomy będę baaardzo wdzięczny za info! :hinczyk:

harnas
06-05-07, 05:30
nie wiem jak jest z Iv do V gena ale da i to pewnie bez wiekszych problemow z tego co sie orientuje to tamto auto jest rozbite ale jest wszystko

Kras
06-05-07, 08:09
OBD0 vs. OBD1 to jedyny problem w tym swapie. Ale spokojnie do ogarnięcia...poszukaj na forum, było już o takich akcjach kilka razy.

sunnboy
06-05-07, 08:38
bez wiekszych problemow..kumpel wlasnie jest na etapie zmiany identycznej..tyle ze wiazka do ogarniecia ale dla znawcow kaine problema to ponoc jest..

Grzehurra
06-05-07, 11:04
schematy w dlon i lecisz! :d

drft
06-05-07, 12:31
Nice bardzo :brawo:

Dzięki śliczne za info! :hinczyk:
Temat OBD i jemu podobne może fatycznie ktoś przełknie - przy czym ktoś kto się na tym zna a nie ja lamer... :speszony:
Mam natomiast pytanie jeszcze inne nieco - jak wygląda w tym wypadku swap hamulców do tyłu - bo mi się tarcza marzy...
A co do d16a9 w budzie EG z forum !! Czy ktoś się może orientuje czy to faktycznie seria ?? A może ktoś już ćwiczyła takie swap'ownictwo tylko się przyznać nie chce :d

Z góry dzięki za pomoc!

Pozdrawiam!