Zobacz pełną wersję : Gwint MTS problem stukanie POMOCY
Witam wszystkich. Szukałem w szukajce tematu ale nie znalazłem konkretów a jak znalazłem jakieś konkrety to tyczyły się one innej budy niż ja mam. Mam civica VI gen w coupe. Ostatnio za namową szatana zakupiłem zawieszenie gwintowane mts. Zostało zamontowane w warsztacie przez moim zdaniem dobrego mechanika. Podczas jazdy jest masakra !!! Liczyłem sięz tym że będzie twardo ale nie myślałem że aż tak :P ale do rzeczy... Słychać stukanie z tylnych amortyzatorów wydaje mi się że w cześci górnej. Tuleje wymienione na nowe, niby wszystko ok a i tak stuka :/ Czy miał może ktoś z was taki problem w COUPE ? Z góry dzięki za pomoc
to raczej nie ma znaczenia czy to 5 czy 6 gen czy hb coupe czy sedan. Temat walkowany w dziale zakupow grupowych na mtsa.
Dzięki wielkie. Niestety przewertowałem wszystko na ten temat i odpowiedzi nie ma ;/ ... Wiele osób ma ten problem ale rozwiązania brak
Siema. Sprawdź czy mechanik nie założył czasem na nowe amory starych tulei osłaniających trzpień amortyzatora. Ja tak zrobiłem i tylne amory zablokowały się w najniższej pozycji i samochodem jechało się jak taczką. Jeśli masz założone te osłony to usuń tą metalową tuleję i zostaw sam plastik.
Sprawdź też czy mocowanie dolne amortyzatorów tylnych nie uderza o wahacz dolny poprzeczny do którego jest mocowany.
Pzdr.