Zaloguj się

Zobacz pełn± wersję : Dziwny problem z podłog± w aucie...

januwek
27-10-11, 09:32
Nie wiedziałem czy dać tu czy do stylingu więc jak nie tu to niech który¶ z modów przeniesie. Więc mam taki problem że jak sie mocno naci¶nie podłoge nog± z przodu od strony drzwi a nie konsoli ¶rodkowej nie ważne czy kierowca czy pasażer to trzeszczy, to samo jak kto¶ wsiada do tyłu też trzeszczy:( na kanale ogl±dałem podłoge od spodu i jest ok zdejmowałem w ¶rodku dywan żeby obejrzeć blache i też ok. Co to może być i jak to naprawić??

Andrew98
27-10-11, 09:51
Może tak trochę nie w temacie ale jak zdj±ć dywan co by blachę sprawdzić?

januwek
27-10-11, 09:54
wyjmowałem w ¶rodku cały dywan żeby blache zobaczyć. i jest ok w ¶rodku w kabinie

polkar
27-10-11, 09:55
No odkrecasz fotele, plastiki srodkowe, inne duperele i zdejmujesz, chyba nic skomplikowanego

kenny
27-10-11, 09:57
Co to może być i jak to naprawić??
Cienka blacha w civicu. Lżej deptać.

Mierzej
27-10-11, 15:11
a może to buty trzeszczały ?:P

januwek
27-10-11, 22:23
nie to nie buty... boje się że gnije co¶ od ¶rodka:( po zimie bede robić reperaturki progów bo przy tylnych nadkolach je bierze troche ale nie chce żeby sie okazało że podłoga do roboty... to taki odgłos jakby co¶ pękało i trzeszcznie

vnv_nation
27-10-11, 22:28
Moze twoje auto kiedys powodz przezylo?

Starstruck
27-10-11, 22:46
Może to zawieszenie skrzypi?

LechuLK
27-10-11, 23:28
Znalazłem przez przypadek taki filmik http://www.youtube.com/watch?v=QRR3Al8OGfU&feature=related

Może podobny problem?

januwek
28-10-11, 13:09
nie to nie takie cos. podłoga jest sztywna i wydaje pekajace odgłosy. jak mi sie uda to w weekend nagram i wrzuce na youtube. ale depnijcie u siebie podloge w tych miejscach i powiedzcie czy tez tak macie

iljash
28-10-11, 23:12
Mam idealnie to samo co Ty w ej9, w jednym konkretnym miejscu wlasnie nie od konsoli a od drzwi. U mnie tez wlasnie wszystko zdrowe, ogladane na kanale i do tego jeszcze full zakonserwowane i w sumie to brak pomyslow ;/

lmk
29-10-11, 01:21
Też to mam w ej9. Spód był konserwowany jaki¶ czas temu, od wewn±trz nie zagl±dałem. Ale jak depnę nog± to takie trzaskanie słyszę. Boję się, że przy konserwacji ruda nie została porz±dnie usunięta (nie robiłem tego osobi¶cie, a jedynie zlecałem) i za jaki¶ czas będę miał pojazd Flinestonów.. Bo stronie pasażera nie mam w podobnym miejscu żadnych trzasków przy mocniejszym depnięciu.

TheWitcher
29-10-11, 07:48
A ja mam inny pomysł tak jest u mnie lecz raczej nie konkretne miejsca ale warto powiedzieć. Mianowicie hamulec ręczny jest zaci±gnięty i podczas wsiadania może skrzypieć tak jest u mnie :P

kjmuszek
30-10-11, 02:26
Ja też mam takie skrzypienie w mojej EJ9, ale u mnie od strony pasażera głownie, auto było konserwowane i nie bardzo wiem co jest, w wolnym czasie zdejmę te plastikowe progi i się zobaczy :)