PDA

Zobacz pełną wersję : Przerywające głośniki

Piotr_Sz
04-05-07, 22:19
Mam następujący problem mam Hondę civic 5d '96 rok. Mam nowe radio Blaupunkta mp36 i głosniki blaupunkta podczas jazdy zdaża się że jeden z głośników przestaje działać bez powodu to samo dzieje sie kiedy naprzykład kiedy biorę radio głosniej głosnik z lewej alebo prawej strony przesaje dziłać albo jeden z nich gra ale bradzo cicho a drugi normalnie co może być przyczyną?

ppm702
04-05-07, 22:39
jeśli wszystkich połączeń jesteś na 100% pewien to proponuję oddać Ci radio do przeglądu pod kątem lutów końcówki mocy. Chyba, że używasz wzmaka, to wtedy sprawdź też jego. Niestety jeśli to nie połączenia to przez internet nie rozwiążemy tego problemu.

Piotr_Sz
04-05-07, 22:54
Ten problem występuje podczas jazdy naprzykład na nierównościach wtedy jeden z głośników potrafi rozłczyć poczym za chwilę znowu załączy i wszystko jest ok.

ppm702
04-05-07, 23:01
to przede wszystkim sprawdź połączenia. Wygląda to na luzy w złączkach

Piotr_Sz
14-05-07, 22:14
A czy może być tak że głosniki są za mocene w stosunku do radia. Moje radio to blaupunkt calgary mp36 i głosniki blaupunkta 13cm 90W czy nie sa one moze za mocne do tego radia?

maslom
15-05-07, 21:51
Sprawdz połączenia kostek w dzwiach, tez mialem taki problem i pomogło.

kurgan
16-05-07, 09:36
mialem cos takiego w blaupunkcie ale lausanne 31 i okazalo sie, ze to przy wejsciu w kostke w radiu. rozebralem, polutowalem.... 2 dni pozniej zobaczylem dym i ch#$ strzelil radio teraz szukam czegos w puste miejsce po poprzednim. moze byc tez kostka w drzwiach... jak jest niewpieta dokladnie na nierownosciach moze ci przerywac

Piotr_Sz
04-06-07, 14:12
Byłem dzisiaj w serwisie car auto powodem przerywania były złaczki przy głosnikach co powodowało przerywanie. Wymienili również przewody w drzwiach teraz wszystko jest ok.

Mrk-WX
21-06-07, 10:46
A gdzie to zrobiłeś i za ile?

Bo mam podobny problem, tylko mi już zupełnie przerwało w miejscu ze złączka w głośniku i nic nie gra... A miałem tak samo wcześniej jak Ty (dziura w drodze - nie ma głosu, następna - jest głos)

Piotr_Sz
30-07-07, 16:07
Naprawa była dokonywana w serwisie blaupunkta przy Al. Prymasa Tysiąclecia 76 D. Naprawa kosztowała 100zł.