PDA

Zobacz pełną wersję : Swap czy mini-me ?

miichalek
25-10-11, 13:26
Witam
Mam do was pytanie bo mam eg3 z d13b2 (zdrowy silnik)
Ale wiadomo ze osiągami to sutów nie ukręca ten silnik ;p
I interesuje mnie Swap albo mini me
Tylko pojawia się pytanie na które wy pewnie znacie odpowiedz ile mniej wiecej wychodzi koszt swapa na d16z6 tak mniej wiecej
a ile wynosi koszt mini-me na d13z6 ?
z góry dziękuję za odpowiedz

mlodyxx
25-10-11, 14:03
koszt swapa okolo 2 do 2,5 tys koszt minime mysle ze z 1000 do1500zl zalezy za ile co ci sie uda znalesc do tego jeszcze robota jednym slowem nie maly wydatek jesli nie blokuja cie finanse to lepszy bedzie swap tylko podstawowy problem kupic taki zeby byl zdrowy sam kupilem d16 mialo byc dobre a tu du... najlepiej szukac z mozliwoscia odpalenia i sprawdzenia niz pozniej sie wkurzac, minime fajna zabawka ale jesli chodzi o zywotnosc i moc to napewno nie bedzie to takie jak w d16 pojemnosc tez swoje robi

Piatek
25-10-11, 17:36
No ja tez poleciłbym swapa
Mam za sobą juz kilka minime i swapów i powiem Ci szczerze ze na Twoim miejscu robiłbym swapa.
Na dole d16 bedziesz miał w przyszłosci troche bardziej otwarte okno na modyfikacje

miichalek
25-10-11, 23:11
a jakie są koszty samej robocizny swapa ? i czy macie kogos kto jest w stanie się za to wziąść ?

reaktor
26-10-11, 01:18
koło 1000 zł

TheWitcher
26-10-11, 17:24
Słuchaj cały swap 2500 to raczej nie bardzo bo jeśli liczyć dobry swap to sam słupek do 2000 może kosztować a gdzie kolektory rozrząd wiązka ?? robota to jak mechanik to nie każdy się za to weźmie ale za samo włożenie silnika to około 500 zł myslę że 1000 musisz szykować. Czyli 3500 około.
mini me natomiast daje Ci kilka możliwości bo możesz sam zobaczyć co i jak w silniku stan pierścieni i uszczelniaczy wałka itp. Ale tu tez idą koszta. mini jest bardziej dla ludzi którzy robią to sami niestety bo tu więcej dłubania. Dobra głowica to około 500 zł jeśli jest w niej wszystko wymienione. do tego dochodzi uszczelka widziałem oem za 150 tu na forum na d13 będziesz miał lepsza komprechę. Ale jesli podliczać swap i mini to cena za robote i części podobna. Twoja decyzja.

Muzyk-Grzes
26-10-11, 21:07
Opinia moja jest taka, ja miałem 1,3 z głowica Z6 i moje obecne D16Y7 nie jedzie. Jajko zapier**lało że nie było tego jak zatrzymać, swap jest fajny ,ale bez ingerencji w kompa to bedzie 125 kucy a D13Z6 w/g wykresy Jogala (do obejrzenia w tym dziale) ma teraz 138 koników i zbiera sie na pewno lepiej niz nie modzone D16Z6. Wiem bo jechałem takim autem (EH9)
Polecam do tego mapy od Jogala bo ma dobrze zrobione i na kółku z Y7 bo kąt jest wtedy lepiej ustawiony.
Jeśli chcesz na prawde EG3 robić to własna praca daje efekty i zadowolenie swapy są dobre dla leniwych.

zico1981
26-10-11, 21:50
Michał jesteś z WWA do masz blisko do SSG lub Promotora wiec masz gdzie swapować:)

reaktor
26-10-11, 23:06
haha chyba żartujesz
on tu liczy każda złotówkę a tam za swapa chcą worek pięnęidzy latający kufer i pół królestwa

TheWitcher
27-10-11, 15:17
No w d13 to chyba komp nie podejdzie a jeśli już to samo jego modzenie i strojenie to około 700 ;/ a dobry komp p28 to już 300 przy swapie i nie trzeba stroić.. ale wystrojony i podskubany będzie zapi... ale worek z pieniędzmi i całe królestwo :)