PDA

Zobacz pełną wersję : Soft a sprzeglo

RIP
04-05-07, 19:28
sprawa wyglada tak, niedlugo bede robic soft na d16z6, dmuchanie ok 0.4
sprzeglo bylo jakis czas temu zmieniane przez poprzedniego wlasciciela, biegi wchodza bez problemow i zgrzytow. ale do czego daze... zostawiajac to sprzeglo ktore aktualnie siedzi (nie jest to jakies specjalnie wzocnoione itp) ile bede w stanie przejechac? wem ze nikt wrozka nie jest i tak naprawde nie widzi w jakim jest stanie itp.
jako ze jest to seryjne obawiam sie ze moze sie slizgac itp.
ale czy da sie chociaz z 5tys kkm na takim zrobic? :D

tylko prosze nie piszcie ze to nie ma sensu i aby odrazu zmieniac bo wiem ze przydalo by sie, ale fundusze pochlonely duza czasc gratow i narazie ok 1k na sprzeglo nie znajde, jako iz zaraz trza bedzie placic ubezpieczenie, ac itd :-/

za info z gory thx :)

Furious
04-05-07, 19:47
Jak nie masz kasy to i tak przeciez teraz nie kupisz, wiec po co to pytanie? Jezdzij i sam sprawdzisz kiedy padnie.

RIP
04-05-07, 19:54
no nie kupie teraz, a pytam sie bo moze ktos ma doswiadczenie w temacie zywotnosci. a dokladniej chodzi o moje nastawienie psychiczne kiedy mniej wiecej moge sie spodziewac ze bede musial wymienic. ;)

Kras
04-05-07, 20:24
Bardziej zależy jak będziesz jeździł...
Ostre starty z dużo większym niutonem na pewno załatwią sprzęgło bardzo szybko. A jeśli się powstrzymasz i będziesz używał niutonu raczej tylko dla elastyczności to może się okazać, że wymiana w ogóle nie będzie potrzebna.

redrac
04-05-07, 20:34
Wypowiem sie, bo cos tam wiem.. wiec gdy zalozylem T sprzeglo sie slizgalo nawet przy jezdzie na 3 biegu i np wyprzedzaniu..zalozone nowe seryjne ale z najwzyszej polki, poprawa znaczna,ale teraz po przejechaniu 5tysiecy, widze ze przy gwaltownej zmianie z 1 na 2 ppotrafi sie uslizgnac, podczas jazdy itp nie zaobserwowalem nic...
Ale teraz wiem ze sprzeglo to kolejna rzecz ktora trzeba robic przy turbo,

mighty
04-05-07, 20:36
ja bym raczej powiedział, że to podstawa...

hokej
04-05-07, 20:41
jak zapodasz spieka będziesz miał spokojną głowę :) a tak do nie wiadomo a najlepiej zapobiegać niz potem na szybkiego robić :)

redrac
04-05-07, 21:06
jak zapodasz spieka

Jak zapodasz spieka, a jezdzisz duzo po miescie to moze byc niekomfortowo, lepiej pomyslec nad lepszym dociskiem??

RIP
04-05-07, 21:12
auto am byc do jazdy na codzien, do pracy etc, miasto, trasa

zastanawialem sie nad takim zestawem:
http://tinyurl.com/yv68vf

uwentualnie takim z kolem zamachowym:
http://tinyurl.com/225zu3

da rade? :D czy cos innego przy mojej opcji jazdy?

redrac
04-05-07, 21:20
zastanawialem sie nad takim zestawem:
http://tinyurl.com/yv68vf

To jest seryjne niby exedy... a drugie to tez takie jakies malo pewne w/g mnie

RIP
04-05-07, 21:27
no to coz polecacie? w przstepnej cenie? ;)

hcc
04-05-07, 22:14
dajesz organiczne exedy, wzmacniasz docisk sprzegla np. u Radzikowskiego i smigasz ze hejjj.... nie zakladaj zadnych spiekow !!! mi te setup co ci podalem spokojnie wytrzymuje 330Nm :)