PDA

Zobacz pełną wersję : Wyciek na kole...

djfania
25-10-11, 11:08
Panowie, po kilku dniach kiedy to Hania stała sobie grzecznie na parkingu zauważyłem wyciek na lewym kole, na początku myślałem że ktoś "naznaczył" Hanie sprejem :)
Wyciek jest podobny to psiknięcia spreju ale wydaję mi się że jest od strony hamulców, sprawdzałem od razu płyn hamulcowy, według mnie nic nie ubyło ale jak otworzyłem maskę zauważyłem że jest całkiem spora plama w okolicach amortyzatora (pytanie od razu czy amortyzatory mają płyn jakiś ?)
Prosiłbym o jakąkolwiek pomoc, czy sprawdzać hamulce czy może coś z amorkiem jest nie tak ...

http://imageshack.us/photo/my-images/849/zdjcied.jpg/

sivy
25-10-11, 12:42
najłatwiej bedzie umazac palec i posmakowac ;) lub tez powąchać i porównac z zapachem płynu hamulcowego. jesli jest różny to mógł amor sie rozszczelnić. wiekszośc amorków jest gazowo-olejowych.

djfania
25-10-11, 13:28
ale czy to może być amortyzator ? bo dziwna jest też plama w okolicach amortyzatora pod maską.
Czy tak samo z siebie (kiedy auto stało) mogło się takie coś zrobić ?

co to znaczy że amortyzator się rozszczelnił :P pewnie oznacza to wymianę :)

kjmuszek
25-10-11, 13:31
Jeśli się rozszczelnił to prawdopodobnie oznacza to wymianę konieczną :) Teoretycznie mógłby się rozszczelnić, chociaż tak sam z siebie stojąc raczej nie, chociaż kto wie ile lat już mają :)

kamilx17
25-10-11, 15:32
bo dziwna jest też plama w okolicach amortyzatora pod maską.

A to od kiedy widać amortyzator pod maską?? Obejrzyj dokładnie auto to sie dowiesz skad cieknie czy to takie trudne zdjąć koło i zlokalizować wyciek ?? Nikt tu magicznej kuli nie posiada i nie wywróży skad masz wyciek.

djfania
25-10-11, 16:29
A to od kiedy widać amortyzator pod maską?? Obejrzyj dokładnie auto to sie dowiesz skad cieknie czy to takie trudne zdjąć koło i zlokalizować wyciek ?? Nikt tu magicznej kuli nie posiada i nie wywróży skad masz wyciek.

A nie widac góry amortyzatora pod maską ? To widać chyba zauważyłem inną część po maską, jak dla mnie jest to góra amortyzatora no ale jeżeli twierdzisz że to że nie widać to może jest to rzeczywiście magiczna kula ...

Nie trudno jest ściągnąc koło i zlokalizować ale chciałem zapytać może ktoś też takie coś miał, lub wie co to.

Po to jest chyba forum żeby pytać i pomagać a nie tylko stawiać twarde tezy...