Zobacz pełną wersję : zaciski...?
Jestem w trakcie renowacji zacisków hamulcowych. Problem mój polega na tym, ze ten duży tłoczek jest juz troche wytarty a dodatkowo gość który piaskował zaciski delikatnie sypnął po nicm piachem... :/
Pytanie brzmi czy czy coś takiego można dokupić? W Japan Carsie nie mają zamienników a oryginał ok 200 zł... :/
A może po wymianie zimeringu i uszczelek nie powino cieknąć?
Jak tłok ma wrzery to do wyrzucenia, kup uzywane sprawne zaciski i w tych wymien uszczelki.
Ekh... A nie ma możliwści renowacji tych tłoków? Albo zakupu nowych?
Całe zaciski sa w idealnym stanie, po piaskowaniu i malowaniu, szkoda ich wymieniać... :/
zamiennikow tloczkow nie ma, tylko oryginaly. jestem swiezo po zakupie jednego na tyl, wiec temat mam mniej wiecej opanowany.
jak wyglada tloczek? ma wzery, czy jest lekko zarysowany piaskiem z piaskarki? moze wystarczy go przeszlifowac papierem sciernym na mokro.
daj jakies zdjecia czy cos
Na zdjeciu nawet tego nie zobaczysz.
To nie sa jakes wżery po korozji, tylko po piasku.
Papierem ściernym? Jeszcze bardziej go szlifować? Nie wiem czy to ma sens...
Wk&*#7$ny jestem sam na siebie, ze nie patrzylem jak ten gość to piaskował.
Wszsytko jest super wyczyszczone, tłoczki śmigają, gumki będą wymienione, tylko boje sie zeby nie puszczało płynu na tym dużym tłoczku. Choć tarcze i klocki też nowe, wiec będzie on cały wcisnięty (poki co)
Papierem ściernym? Jeszcze bardziej go szlifować? Nie wiem czy to ma senswodnym papierem. proponuje minimum 1200. zeszlifujesz wtedy tylko te zarysowania po piasku.
Wk&*#7$ny jestem sam na siebie, ze nie patrzylem jak ten gość to piaskowałtrzeba bylo rozlozyc zacisk na kawalki ;)
Zaciski rozebrałem na cześci pierwsze, ale chciałem żeby tłoczek od wewnątrz wypiaskować, bo rudy w nim siedział...
Ok, w takim razie spróbuje na mokro b. drobnym papierem pojechac, a jak zobacze, ze sie cieknie to będzie trzeba wymienić... :/