Zobacz pełną wersję : kompresja d16w3
orientuje sie ktos jakie powinno byc cinienie w d16w3 podbiera olej a dymu nie ma z tylu nawet deka mierzylem na kazdym tloku po 11 bar wyskoczylo silnik chodzi na 10w40 myslalem nad zmiana na mineral ale nie wiem czy to wogole cos da
powinno dac zelezy ile bierze
oleju ubylo 0,7litra na 3tyskm
oleju ubylo 0,7litra na 3tyskm
nie przechodź na mineral. 0,7 na 3tys? jakiejś wielkiej tragedii nie ma. Tzn to dużo, no ale wolałbym dolewać i mieć lepsze smarowanie w silniku niż wlewać mineral....
Starstruck
25-10-11, 00:42
Wychodzi, że pobiera ok, 300 ml na 1000 km... Chłopie, dolewaj i nie nie karaj silnika minerałem :). Jest ok, gdyby spalał litr na 1000 to jest czym się martwić. Chociaż F20 fabrycznie spala ok. litra na 1000 km, podobnie jak 1.6 110 km z corolli E11.
no ok wczesniej mialem inna honde i oleju nie brala nic dlatego mnie to zmartwilo bo pewnie bedzie brac go coraz wiecej anie chcialbym doprowadzic silnika do stanu agonalnego bo znalesc pozniej dobre d16 to jest ciezko a ogientuje sie ktos co z ta kompresja ? bo nadal nie wiem mysle nad malym remontem typu pierscienie panewki obrobka glowicy na moje oko w 1000zl powinno sie to zmiescic robiac samemu