Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Czasmi nie odpala Dziwne objawy

bednara
24-10-11, 10:01
Witam
Jestem tu nowy wiec na początek Dzień Dobry
Jakiś czas temu kuilem honde Civic z 97r Silnik 1.4 + LPG Sekwencja
Jeżdżę już jakiś rok i powiem szczerze jestem bardzo szczęśliwy bo zapominałem co to jest warsztat
Ale ostatni pojawił się problem wystąpił jak dotąd 3 razy
Gdy wsiadam do samochodu kluczyk do stacyjki i tu awaria Nie gaśnie check energie do tego nie zapalają się kontroli od gazu i auto nie odpala
Za pierwszym razem postał z godzinę i odpalił Za drugil razem odłączyłem klemy tez postał chwile Próba odpalenia i tak
Kontrolki od gazy nadal nie świeca ale check zgasł auto odpaliło gdy już silnik gada nagle kontrolki od gazu się zapaliły
Silnik się rozgłaszał i bez problemu przełączył na gaz
Dziś rano jechałem do pracy wsiadam a tu niespodzianka wszystko działa bez problemu
Kompletnie nie wiem gdzie szukać przyczyny

Fidox
24-10-11, 13:57
Gdy wsiadam do samochodu kluczyk do stacyjki i tu awaria Nie gaśnie check energie do tego nie zapalają się kontroli od gazu i auto nie odpala

Witaj, opisz trochę dokładniej sytuacje. Kręci rozrusznik? Najpierw sprawdź czy auto zapala i czy wszystko w porządku na benzynie. Zrób samodiagnostykę (jak znajdziesz na forum). Sprawdź kable masowe, klemy itp. Jest coraz chłodniej, noce zimne i powoli wychodzą problemy z elektryką itp. które do tej pory gdy było ciepło nie występowały.

bednara
25-10-11, 13:53
Tak rozrusznik kręci ale auto nie zapala
Gdy kontrolna nie gaśnie nie słychać również pompy paliwa i przekaźnika zastanawiam się czy to może wina immobilizera
tylko niewidem gdzie go szukać
Raz taka sytuacja zdarzyła się rano a drugim razem po przejechaniu jakiś 50km auto postało jakieś 30 min i nie chciało odpalić.

Xearo
02-11-11, 12:45
popraw styki na przekaźniku pompy paliwa. Dodaj troche nowej cyny na kazdy styk.

Mariusz2984
04-11-11, 07:07
jeśli do problemów z zapalaniem masz problemy, że troche nierówno pracuje to polecam zajrzeć do emulatora gazowego - a jakby nie chciał zapalić to wyłączyć go i przywrócić oryginalny układ elektryczny bez emulatora.

bednara
18-11-11, 14:52
A możesz opisać coś dokładniej na temat tego emulatora

Przez ostatnie 3 tygodnie miałem spokój prze lutowałem przekaźnik pompy paliwa myślałem ze w tym leży problem
Ale jedna nie dziś żona pojechała autem a wraca już autobusem
Macie jakiś pomysły gdzie szukać przyczyny