Zobacz pełną wersję : blos do v teca nada sie????
witam chcialbym sie dowiedziec czy blos daje rade w civie z ukladem v tec?? najlepiej niech sie wypowie ktos kto mial z tym doczynienia lub na tym jezdzi dokladnie chodzi o motor D15Z8 lub bratni D15Z6 i czy parownik brc do 100kw 133koni wystarczy do zasilenia tego czy szukac jakiegos wiekszego , wiem ze te silniki mala pala ale robie ok 1tys km tygodniowo wiec gaz jest niezbedny
Nie ten dział ale i tak się nada, parownik lepszy będzie do 200KM
parownik lepszy będzie do 200KM
Niekoniecznie. Sam mam blosa w D16Z6 i parownik do 100KM i daje rade. Wystarczyło dobrze go wyregulować. LPG majster twierdzi że jeszcze zapas jest. Wskazania sondy jak najbardziej prawidłowe.
A mój do 100KW przy minime już nie wyrabiał gdy było 1/3 butli. Raczej parownik masz do 100KW a nie 100KM
Na parowniku napisane jest 100HP. No ale fakt lepiej kupić mocniejszy niż ryzykować. Ja akurat miałem taki to z ciekawości chieliśmy sprawdzić z gazownikiem niż pchać się ślepo w niepotrzebne koszty. Akurat okazało się że działa.