Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : problem z pamięcią radia

Linooxik
03-05-07, 15:15
witam mam taki problemik :
mam podlaczone radyjko.wszystko ladnie ale kiedy przekrecam kluczyk i auto odpala to radio sie wylacza i wlacza. Dlatego radio nie pamieta rzadnych zaprogramowanych stacji oraz ustawien. to samo sie dzieje kiedy calkowicie wyjmuje kluczyk. radio nic nie chce pamietac. czy to wina radia ? czy moze zle podlaczonego zasilania ?

ppm702
03-05-07, 15:25
złe podłączenie

Linooxik
03-05-07, 15:35
czyli jak mam to podlaczyc by to dobrze chodzilo ? radyjko podlaczyle pod te kostki ktore byly jak kupilem auto

[ Dodano: Czw 03 Maj, 2007 ]
pomozecie ??

ppm702
03-05-07, 22:47
poszukaj, bo sam już nie raz pisałem.

Masz 2 kable - żółty i czerwony. Pokombinuj żeby je zamienić, ew podłączyć oba razem. Weź próbnik albo miernik i sprawdź gdzie masz stałe +12V DC i podłącz oba do tego kabla. Będzie działać.

deter
03-05-07, 23:15
pokombinuj z ustawieniami radia, mialem podobny przypadek i sie zastanawialem co to moze byc i sie okazalo ze w radiu mam ustawienia A i B (przelacznik miedzy nimi), ulokowane z tylu radia na gornej pokrywie. Co prawda po wylaczeniu zaplonu radio gasnie ale nie traci pamieci.

jezeli chodzi o to zeby radio pozostawalo wlaczone po wyjeciu kluczyka to jest to kwestia podlaczenia odpowiedniego kabla zasilania, specem nie jestem ale widzialem kiedys na forum bylo dokladnie opisane ktore kabelki zlaczyc zeby bylo git.

mam nadzieje ze choc troche pomoglem :)

dymek
04-05-07, 07:37
W JVC wystarczy przełożyć bezpiecznik - 2 ustawienia na radiu. W Pioneer wystarczy jak napisał ppm702 odpowiednio połączyć kable zasilania i podtrzymania pamięci (czerwony i żółty w kostce od radia).

Linooxik
06-05-07, 14:07
mam radyjko kenwooda. nie znam sie na car audio ale jezeli o te kable chodzi to popatrze

kropa80
24-05-07, 15:16
witam ja mialem u siebie podl 2 kabelki od zolto czerwonego niby pradowego ale nie ma pradu :/ jak na wyl stacyjce zwarlem 2 kabelki jakies inne to sie odzywalo przymomnienie swiatel ale na wyl co jest grane moze ktos tez mial podobnie pozdr

pawcioo
14-06-07, 21:00
Jezeli masz kostkę ISO musisz podłączyć kabel na którym jest napisane "permament" do zasilania bieguna + w samochodzie na którym po wyłączeniu stacyjki jest napiecie! Wtedy na 100% bedzie pamietało wszystkie ustawienia!