Zobacz pełną wersję : apropo stozka
W instrukcji zalaczonej do filtra stozkowego jest napisane zeby po 50km od zamontowania filtra dokonac regulacji CO2. Czy przy moim silniku jest to konieczne, a jesli tak to jak to zrobic.?
Do szefow:Skorzystalem z opcji szukaj, znalazlem cos o co2 ale tylko w tamacie o instalacji gazowej (mnie nie dotyczy)
Pzdr
analiza spalin :) ale na jaki grzyb przy stożku to sam nie wiem, a po drugie regulacja co2 ? bez sesnu :D
wrzucam fotke instrukcji
http://www.2a.pl/~ku234//instr.jpg
Zioom olej to. Ty nie masz wtrysku mechanicznego, a tym bradziej gaźnika :)
No w sumie mozna to dwojako rozumiec bo we wtryskiwaczu jest tez jakas mechanika. Ale tez moze wlasnie chodzic o to, co jest bardziej prawdopodobne, ze wtryskiwacz jest uruchamiany przez mechanike od silnika a nie przez elektryke. A jak wiadomo w civicach tak nie ma. Wiec w sumie cos tak czulem zeby to olac. Spytalem na wszelki wypadek.
no nie wiem co odpowiedziec. pierwszy raz widze taka ulotke ale mysle ze nie ma sie czym przejmowac.
masz wtrysk elektroniczny - sterowany elektroniką, a nie mechaniką jak w jakiś starych audi czy gofrach...
ok, oleje to, dzieki za komentarze
ok, oleje to, dzieki za komentarze
No i bardzo dobrze.
Byłem niedawno moim na przeglądzie, stożek mam od dawna,
a wartości spalin jakby w ogóle niczego nie spalał: ZERO CO i CO2! :shock:
wtryski same sie dostosuja to wiadomo, ale gaznik bym podregulowal do stozka.
z reszta mam stozek przy gazniku od okolo tygodnia i na dniach jade na regulacje. zobaczymy czy to cos zmieni bo sam jestem ciekaw.
pozdro
wieshaq
a na czym polega ta regulacja?
dokladnie to wie tylko diagnosta :-)
na moje oko to sklad mieszanki na niskich i wysokich obrotach no i spalinki
dzisiaj pojade chyba to wypytam dokladnie