Zobacz pełną wersję : immobilajzer pomocy
Siema mam wielki problem mialem wlamanie do mojej civiczki ej9 1400 90km chcieli go odpalic na krotko uwalili mi kable od stacyjki (ale juz wymienilem) na nowe i z glownej wiazki kabinowej wtyczke do immobilajzer ktory tez naprawilem musialem zlutowac i myslalem ze jest cacy a tu przekrecam kluczyk i nie swieci sie lampka od immo rozruch kreci ale nie daje iskry niewiem od czego zaczac patrzylem na bezpieczniki ale niestety przed immo niema ich prosilbym o pomoc co mam zrobic niewiem czy mam odwiedzac aso czy tez nie ps nie mam czerwonego kluczyka tez nie chce robic tego na fuszke bo to nie o to w tym chodzi tak samo prosilbym o polecenie kogos z okolic krk z gory dziekuje
skolopendra
19-10-11, 20:15
Siema mam wielki problem mialem wlamanie do mojej civiczki ej9 1400 90km chcieli go odpalic na krotko
co za matoły :)
mogłeś coś nie podłączyć,albo źle to zrobiłeś?
wydaje mi sie ze wszystko jest ok podpinalem i lutowalem zgodnie z tym co na zdieciach przed rozpieciem udokumentowalem gdzie nie dzwonie to wszyscy znawcy mowia ze to cewka albo rozkodowanie czy spalenie sterownika ale jutro jeszcze polukam dokladniej dziwne jest to ze lampka z kluczykiem wogole sie nie swieci jakby nie dostawal pradu. s****ysyny jakbym zlapal pralbym do zabicia az bym zobaczyl mózg na moim kiju do golfa niech mi jakis ***** wpadnie w lapy....
sprawdz bezpieczniki jak lampka immo nie mruga
co do samego immo to musisz miec podpieta antene, zasilanie stale, zasilanie po stacyjce, mase, kabel do ecu i kabel do przekaznika
jak lampka immo nie swieci to skrzyneczka z immo jest nie zasilona. Na przewodzie żółtym z białym paskiem musisz mieć 12 voltów
skolopendra
22-10-11, 16:08
szukaj dalej,jak dla mnie jest gdzieś błąd w podłączeniu
najprosciej wywal immo z ecu i po problemie wystarczy plytke wylutowac tylko uwazaj zebys nie przegrzal kompa nawet mozesz ja przeginajac wylamamc i bedzie latac tylko check sie bedzie palil z braku immo ale auto normalnie dziala jak rozbierzesz ecu plytka jest pionowo do plyty glownej wlutowana na 10 lub 12 nozkach
najprosciej wywal immo z ecu i po problemie wystarczy plytke wylutowac tylko uwazaj zebys nie przegrzal kompa nawet mozesz ja przeginajac wylamamc i bedzie latac tylko check sie bedzie palil z braku immo ale auto normalnie dziala jak rozbierzesz ecu plytka jest pionowo do plyty glownej wlutowana na 10 lub 12 nozkachTylko że immo nie tylko blokuje kompa ale i rozrusznik:p
w polifcie juz rozrusznika nie blokuje w przed liftowej niestety tak tzreba by poszukac gdzie prad odcina