Zobacz pełną wersję : Wtryski..
Witam..cos czuje ze moje wtryski coraz glosniej i lipniej chodza...mam pytanko gdyz mam d16y7 i jak jzu cos zakladam to wole zalozyc porzadniejszego cos i czy moge teraz wymienic sobie aktualne wstryski na wtryski np. od s2000 czy jakies bardziej wydajne?:)Po zalozeniu innych musze kompa dawac do wysterowania czy cos?
Dlaczego twierdzisz, że lipniej?
Nie masz po co zakładać większych wtrysków - te są jak najbardziej odpowiednie. Kup conajwyżej takie same i podmień.
I prędzej zawory Ci co raz głośniej chodzą niż wtryski :)
Nom po odpaleniu auta na zimnym silniku jak otworze maske i mam tak z 3-3,2tys obrotow to cos tak popukuje:P
I nie mowcie mi ze to panewka sie wykancza bo juz jeden silnik z tego powodu wymienialem a ten ma 110tys km wiec raczej srednio mozliwe mam nadzieje...szczegolnie slychac jak schodza obroty z tych 3,2 jak odpuszcze gaz to popuknie tak cos tam:P
To zawory... Są zimne, mają duże luzy to muszą hałasować.
Do innych wtrysków trzeba stroić samochód, wybij to sobie z głowy :)
Czyli mam zawory wyregolowac czy to norma w haniach?:)
Bo w sumie jak wtryski lub panewka to by mocy nie mial lub sie dławił a chodzi lux
Z pewnością warto regulować zawory co jakiś czas, ale powiem Ci szczerze, że przy bardzo chłodnym silniku jest to w zasadzie norma w D16Y7.
I tak jak zostało wspomniane, wątpliwe żebyś usłyszał wtryski :D Zwiększyło się spalanie? Muli samochód?
Z pewnością warto regulować zawory co jakiś czas, ale powiem Ci szczerze, że przy bardzo chłodnym silniku jest to w zasadzie norma w D16Y7.
Na zimnym silniku to w każdym starszym samochodzie zawory mocno słychać. Powiem wiecej - np d16z6 baaaardzo często nawet ciepłe brzmi jak diesel (klekocze). Bylem zaniepokojony o swój motor na poczatku bo po regulacji zaworów prawie nic nie ustąpiło, ale potem jak posłuchałem innych (nawet tych remontowanych) to brzmiały tak samo wiec to norma
Aha no ok dzieki wielkie za pomoc:)