PDA

Zobacz pełną wersję : Komp d13b2

sivy
02-05-07, 10:52
czy wadliwa praca komputera.. nie świeci sie dioda tylko mignie raz gdy przekręcam kluczyk potem juz nie świeci może byc przyczyną wadliwej pracy silnika(tzn nie równomierna praca silnika i gaśniecie silnika na benzynie podczas wciskania pedału hamulca?? pozdr

coala_16
02-05-07, 12:41
Jakbyś czytał forum to byś wiedział że jak raz mignie to znaczy że nie ma żadnego błędu.
Może masz zasyfiony silniczek krokowy, albo musisz podkręcić obroty - może są zbyt małe (masz obrotomierz w tej d13?)

Pozdrawiam,

sivy
02-05-07, 12:51
nie mam obrotka, tylko u mnie jest taki problem że ona nie mignie tylko tak draśnie momencik jak włącze zapłon nie ma pełnego mignięcia tylko wygląda to tak jakby te mignięcie było"urwane" tak jakby komp chciał a nie może, jakis czas temu migała mi ta dioda jeden błysk co dwie sekundy a auto działało poprawnie a teraz działa nie poprawnie a dzieje sie tak jak napisałem powyżej krokowy czyściłem myjka ultradźwiekowa i jest czyściutki jak nowy,. pozdrawiam
acha a jak sie podkręca obroty w d13??

coala_16
02-05-07, 13:34
Tak ma być - przy przekręcaniu tylko mrugnie, jeżeli kiedyś miałeś tak jak mówisz jeden błysk co dwie sekundy to błąd sondy lambda (możliwe że odłączyłeś i wywalało Ci błąd).
Jeżeli nie masz obortka to na słuch nie podkręcisz ( tzn nie będziesz wiedzieć ile masz tych obrotów - podjedź do byle jakiej stacji niech podłączą ci obrotek koło aparatu zapłonowego i będziesz wiedzieć).
Obroty reguluje się śruba za gaźnikiem ( taka z czarną końcówką), stojąc przed autem pokręć w prawo to podwyższy obroty, warto potem reset kompa zrobić.

sivy
02-05-07, 14:17
a nie ma to jakiegoś złego wpływu potem?? żebym nie popsuł...