Zobacz pełną wersję : Jakiej firmy filtry kupić?
Witam,
Nadszedł czas na wymianę filtrów w mojej Hondzie Civic 2005 r. 1.4 90KM wersja SPORT. Do wymiany będą filtr paliwa, filtr powietrza i filtr kabinowy (przeciwpyłkowy). W katalogu Inter Cars jest kilka opcji których ceny potrafią się znacznie różnić, więc moje pytanie:
Jakie najlepiej kupić filtry paliwa, powietrza i kabinowy?
Filtry zamierzam wymienić samemu żeby zaoszczędzić.
Z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc.
Pozdrawiam
EDIT: Link do sklepów internetowych mile widziane :)
Witam, tak się składa, że tym handluje.
Nie kieruj się ceną, tani w tym przypadku nie znaczy zły, nie wspomniałeś o filtrze oleju tzn że masz wymieniony.
Filtr kabinowy masz do wyboru węglowy lub zwykły i to jest jedyna rzecz nad którą się możesz zastanowić. Jakość wykonania tego filtra (wygląd, kartonik, marka) nie ma znaczenia, każdy filtr spełni wymagania.
Jeśli chodzi o filtr powietrza, to w intercarsie mają filtry japonskiego producenta JC i one są warte polecenia, tańsze niż filtron czy mann, a do japońskich aut mają o wiele lepsze wykonanie.
Filtr paliwa, musiałbym sprawdzić jaki tam jest, ale wydaje mi sie że zwykły prosty przepływowy na węzyki. A tutaj nawet najdroższy filtr nie powinien być zbyt drogi.
EDIT: Link do sklepów internetowych mile widziane
Napisz na do mnie privata to Ci podam ceny tych filtrów.
Sklep we Wrocławiu, wysyłka do uzgodnienia: Sklep Auto Filtry H. Naumowicz ul. Sępa Szarzyńskiego 68
http://www.sklep-af.pl/
Tak, zgadza się, filtr oleju wymienili mi przy okazji wymiany samego oleju, nie miałem za bardzo wpływu na to jaki założą bo zwyczajnie nie poruszyłem tego tematu.
Właśnie o filtr kabinowy najbardziej mi chodzi bo są właśnie te różne rodzaje. Czym się różni węglowy od zwykłego i jaki lepiej kupić?
Filtr paliwa w katalogu InterCars jest tylko jeden i kosztuje około 150zł.
Ceny filtrów powietrza bardzo mocno oscylują. Jest najtańszy JC za niecałe 30zł, są za 40, 70 i 90zł a potem przepaść 233zł za K&N Filters i 610zł w kategorii "Sportowy system filtrowania powietrza", przegięcie...
Z filtrów kabinowych jest kilka rodzajów JC, najtańszy 25, najdroższy 37zł. Inne są za 60 i 70zł a potem jeszcze 111zł.
I co tu wybrać?
Właśnie o filtr kabinowy najbardziej mi chodzi bo są właśnie te różne rodzaje. Czym się różni węglowy od zwykłego i jaki lepiej kupić?
węglowy jest dla alergików i osób które chcą aby były pochłaniane brzydkie zapachy. Taki filtr spełnia swoje zadanie przez pierwsze miesiące użytkowania, a potem działa jak zwykły filtr kabinowy, Wybór należy do Ciebie.
Podam Ci ceny u mnie:
Powietrze 38zl
Kabina weglowa 50 zl, zwykla 45zl
Paliwa tutaj musiałbym jeszcze poszukać.