PDA

Zobacz pełną wersję : czy mozliwym jest ?

Artekxxl
01-05-07, 23:57
Witam!
Jest to mój pierwszy post na tym forum a zarazem pytanie, gdyż kupiłem kilka dni temu hondę civic rocznik 94 hatchback 1.3 16V 75KM. Auto stało nie jeżdżone koło miesiąca, później zostało odpalone i przejechało kolo 20km, a na drugi dzień nie odpalając nawet silnika bawiłem się spryskiwaczami gdyż tylni miałem niedrożny, bawiłem się tak próbując go udrożnić koło 1h i powiedzcie mi czy jest możliwe, że przez to akumulator siadł totalnie i nie chciał sie samochód odpalić dopiero na kable się odpalił, a później w tym samym dniu normalnie wszystko elegancko chodziło ?

prz3mo
02-05-07, 00:02
hehe...godzine udrażniałes spryskiwacz? :D To chyba kilka litrów płynu Ci poszło ;)

A na powaznie.. Mozliwe, ze akumulator był dobity i to go zabiło, sprawdz tez czy nie masz włączonego np. ogrzewania tylnej szyby, bo moze po przekreceniu kluczyna jakies inne odbiorniki elektr. tez chodziły...
Jesli aku juz siadł i odpaliles na kable to moja rada rozejrzyj sie juz za nowym aku, bo niebawem moze Ci paść znów.

Artekxxl
02-05-07, 00:30
hehe...godzine udrażniałes spryskiwacz? :D To chyba kilka litrów płynu Ci poszło ;)

i nawet tego nie zrobilem bo gdzies jest zapchany tak ze nie dalem rady, dzieki wielkie za odpowiedz

pawlos87
08-08-07, 20:14
mialem podobny problem ze spryskiwaczem, takze byl zapchany i nic nie lecialo. Probowalem przedmochac ustami i nic. Pozniej pomyslalem ze moze wieksze cisnienie sie przyda i tak zrobilem. Pojechalem na stacje wezyk pod kompresor i teraz wszystko cacy :d

solonyone
09-08-07, 15:24
Witam!
Jest to mój pierwszy post na tym forum a zarazem pytanie, gdyż kupiłem kilka dni temu hondę civic rocznik 94 hatchback 1.3 16V 75KM. Auto stało nie jeżdżone koło miesiąca, później zostało odpalone i przejechało kolo 20km, a na drugi dzień nie odpalając nawet silnika bawiłem się spryskiwaczami gdyż tylni miałem niedrożny, bawiłem się tak próbując go udrożnić koło 1h i powiedzcie mi czy jest możliwe, że przez to akumulator siadł totalnie i nie chciał sie samochód odpalić dopiero na kable się odpalił, a później w tym samym dniu normalnie wszystko elegancko chodziło ?

Jak widać na twoim przykładzie jest to możliwe. Energia sprężająca płyn z nikąd sie nie bierze.