PDA

Zobacz pełną wersję : stuki w kołach przy skręcaniu

minka484
17-10-11, 21:17
witam
problem polega na tym, że podczas skręcania coś stuka w przednich kołach. zdarza się, że takie stuki słychać również z tyłu.
cóż to może być?
dodam, że z przodu jak narazie wymieniałem tylko wachacze górne i sworznie dolne. nic więcej nie było robione. samochodem zrobiłem jakieś 100tyś. a czy poprzedni właściciel wymieniał to nie wiem:)
pozdrawiam

Pustynniak
17-10-11, 21:58
przy skrecaniu stuka w momęcie dodawania gazu czy bez też

mx500
17-10-11, 22:15
Stuki w przednich kołach przy skręcaniu to objaw zużycia przegubów

minka484
17-10-11, 22:26
tak myślałem, że będą to przeguby. jakie byłyby objawy zużycia końcówek drążka kierowniczego i drążka kierowniczego?

mx500
18-10-11, 13:43
tak myślałem, że będą to przeguby. jakie byłyby objawy zużycia końcówek drążka kierowniczego i drążka kierowniczego?
Końcówki drążków stukają przy jeździe na nierównościach (nawet małych nierównościach) a jak sprawdzić - Honda na kanał jeden koleżka kręci kierownicą drugi w kanale siedzi i patrzy na miejsce mocowania każdego z drążków do zwrotnicy koła czy poruszają się bez luzu/zwłoki czy jest on zauważalny (jeśli jest to wiadomo drążek zużyty), koszt wymiany nieduży polecam sprawdzonego producenta firmę 555

jest dużo tematów o stukach na forum więc polecam wyszukiwarkę :D Pzdr

tutaj tematy o stukaniu: http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/search.php?searchid=122108

minka484
18-10-11, 22:27
dzięki za pomoc.
pozdrawiam