Zobacz pełną wersję : Gdzie można kupić/dostać żarówki do zegarów?
Starstruck
17-10-11, 20:08
Witam. Mam pytanko jak w temacie: gdzie można kupić żarówki o takim oznaczeniu (VI gen 2/3/4D): 37102-SA5-003 . Są to te 4 szt. oprawa + żarówka 14V 3,4W , które podświetlają wskaźniki/tarcze (nie kontrolki). Na allegro nie znalazłem, jedynie na na zagranicznych aukcjach, ale cena za jedną ponad 4 ojro :(. Z tego co ogarniałem, to głównym problemem są oprawki do tych żarówek, ale samych żarówek też nie mogę namierzyć. Proszę o namiary na jakiś sklep w Warszawie albo aukcję. A może ktoś ma nowe na sprzedaż? Moje świecą, ale wymieniłem tę jedną W5W i różnica jest sporo i zdziebko drażniąca :p. W ASO żarówka 1,2 W z oprawką kosztuje ponad 20 zł!
A potrzebujesz oprawki? Ja oprawki kupiłem akurat od gościa co miał 5d na części a żarówki w elektronicznym sklepie.
To są małe żaróweczki z długimi nóżkami które "przewlekasz" przez tą oprawkę.
Starstruck
17-10-11, 20:42
Potrzebuję samych żarówek. A ich wysoka cena na aukcjach wynika właśnie z powodu tych oprawek. Da się je wyjąć z oprawek, więc same żarówki wystarczą. A w jakim sklepie kupowałeś? Sieciówka czy prywatny?
A nie da się zamienić wszystkich na W5W i dać potencjometr i sobie je troche zgasić ?
Starstruck
17-10-11, 23:30
Nie wejdą, za małe otwory. Poza tym nie chcę rzeźbić, bo po pierwsze: nie umiem (nie znam się na elektryce, moim największym sukcesem byłą przeróbka tylnych na USDM hahaha :p) a po drugie chcę to ogarnąć jak być powinno :).
Wydaje mi się jakby odszukać ten główny przewód zasilania i tam dac tego potencjometra masz dimmer po trochu :) jesli W5W nie wejdą to moze jakies inne ?
Starstruck
17-10-11, 23:43
Właśnie ja znam tylko moc i napięcie. W sumie mocą można manewrować, byle nie za dużo, żeby się nie popaliło, ale konkretnego oznaczenia żarówek nie znam, jak np. jest W5W, to ta nie wiem jak "się nazywa". Namierzyłem jeden sklep na warszawskiej Pradze, który ma trochę tych żarówek, więc może znajdę co potrzebuję :). Tak tak, upierdliwe jest to, że przeszkadza mi słabiej świecąca żarówka zegarów :p.
Wez jedna zarówke i moze dopasują :)
Takze jutro czekamy na relacje :)
Starstruck
17-10-11, 23:58
Czy jutro podjadę to nie wiem, ale postaram się w tym tygodniu :). Jak znajdę tego graala wśród żarówek, to dam znać :D
bez kitu, przeciez na allegro jest mnostwo zarowek, znajdzcie sobie sklep "maxoil", gdzie maja i t5 i w5w białe albo amberowe.
Do zegarów EJ9 dostałem takie żarówki na stacji BP bez problemu. :rolleyes:
Starstruck
18-10-11, 18:22
Dobra, znalazłem takie jakie chciałem :). Znajomy w sklepie moto miał dostawę i akurat :). Żarówki 3W 12V, czyli praktycznie takie jakie muszą być :). 7,50 zł jedna, ale wreszcie dobrze świeci. Na obu stacjach BP w swojej okolicy nie było, podobanie na allegro też do paru sprzedawców pisałem i nie mają w ofercie. Temat do zamknięcia.