PDA

Zobacz pełną wersję : Kilka pytań o Civica VII generacji

klauz
01-05-07, 19:17
Witam wszystkich, noszę się z zamiarem zakupu Civica z roku 2003 - 2005, z jak najmniejszym przebiegiem w nadwoziu 3d, najlepiej 1.6 z pakietem sport. Na co zwrócić uwagę przed zakupem? Oczywiście poza stanem nadwozia co jest sprawą najprostrzą. Chodzi mi o to, czy ten model ma jakieś punkty newralgiczne, czy należy omijać jakieś wersje itp. Ostatnio była na allegro czerwona 3d z silnikiem 1.4, rok 2005, przebieg około 30tyś km, krajowy, z książką serwisową. Cena 40000 tyś. tyle maksymalnie mogę dać. Czy warto szukać diesla? nikt nie potrafił mi nic doradzić na temat hondowskiego dilesla 1,7. Ogólnie co możecie mi doradzić przed zakupem takiego samochodu.
pozdrawiam

agent
01-05-07, 20:45
O silniku jest trochę tutaj http://www.hondapl.org/civic5d/cdti/cdti.html
i tutaj http://www.automotoserwis.com.pl/artyk/2002/04-02/nowosci_genewa.htm . Mam taką od tygodnia. Silnik dobrze ciągnie elastyczny ale głośny na wyższych obrotach. Więcej nie mogę powiedzieć bo za mam go za krótko. Ja po prostu lubię diesle więc mi odpowiada.

cart
01-05-07, 22:49
poczytaj sobie: http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=9675

lukas-comp
02-05-07, 13:01
Ostatnio była na allegro czerwona 3d z silnikiem 1.4, rok 2005, przebieg około 30tyś km, krajowy, z książką serwisową. Cena 40000 tyś
zaje.... tanio, wiec trzeba bylo zlookac i brac! :)
Osobiscie przy tej gotowce zastanawialbym sie nad kupnem z zachodu Type-R
zdecydowanie lepsze wykonanie, niz 3/5D + power gratis ;)

klauz
02-05-07, 15:27
type R faktycznie jest nieporównywalnie lepsza, tylko, że.. ja robię miesięcznie 3 - 4 tyś km, zbankrutuje na benzyne. a na zachodzie.. widząc to co sprowadzają moi znajomi ciężko trafić coś poniżej 150tyś km przy tym roczniku.

Cairo
04-05-07, 12:03
Mam do sprzedania 3d 2003r. przebieg 50tys km, automatyczna klima, alufelgi radio z cd, ESP itd, silnik 1.6VTEC, jak zainteresoway wal na PW

Marek Podlaskie
10-08-08, 15:05
Ja kupilem Civic VSA 160 km 2.0 w benzynie.Zerknij na autoscout24.W granicach 12 tys euro kupisz.Oczywiscie spalanie jest w okolicach 10 ,ale jazda to jest super.Ja wlasnie taka sprowadzilem tyle ze troche tansza i z przwbiegiem 76 000.Narazie jest ok.Ale jak ceny paliw pojda w gore to bryndza ha ha.Ale cos za cos.Jezdzilem dieslem Mazda Premacy 101 km 2000 diesel.Ale przesiadka do Hondy VSA to inny swiat.I nie myslisz o wtryskach ,pompie Mabi (serwis pomp) tylko dobre paliwo ,wymiana oleju i jedddddddddziesz.pomysl.Pozdrawiam Marek:):)

Cobweb
11-08-08, 14:19
Ja kupilem Civic VSA 160 km 2.0 w benzynie.Zerknij na autoscout24.W granicach 12 tys euro kupisz.Oczywiscie spalanie jest w okolicach 10 ,ale jazda to jest super.Ja wlasnie taka sprowadzilem tyle ze troche tansza i z przwbiegiem 76 000.Narazie jest ok.Ale jak ceny paliw pojda w gore to bryndza ha ha.Ale cos za cos.Jezdzilem dieslem Mazda Premacy 101 km 2000 diesel.Ale przesiadka do Hondy VSA to inny swiat.I nie myslisz o wtryskach ,pompie Mabi (serwis pomp) tylko dobre paliwo ,wymiana oleju i jedddddddddziesz.pomysl.Pozdrawiam Marek:):)

odgrzewasz Kolego temat sprzed roku - masz jakiś cel czy lubisz pisać posty ?:eek:

Marek Podlaskie
11-08-08, 22:58
Widze ze na kazdym forum jest moderator,.Ktory chce pokazac wladze.Wy******* tematy zdechle ,a wtedy czepiaj sie mnie .Ok.To co Ty robisz na tym forum.Patrzysz na co .Temat zdech to won ,a nie jak ktos napisal co jest od miesiaca to nie Pan wladza jest .****a jak milicja.
P.s .Tak lubie pisac posty do ludzi normalnych chcacych cos wiedziec i samemu sie dowiedziec.A tu wielkie GOWNO
Ale to stolica a nie Bialystok

Cobweb
12-08-08, 08:43
Widze ze na kazdym forum jest moderator,.Ktory chce pokazac wladze.Wy******* tematy zdechle ,a wtedy czepiaj sie mnie .Ok.To co Ty robisz na tym forum.Patrzysz na co .Temat zdech to won ,a nie jak ktos napisal co jest od miesiaca to nie Pan wladza jest .****a jak milicja.
P.s .Tak lubie pisac posty do ludzi normalnych chcacych cos wiedziec i samemu sie dowiedziec.A tu wielkie GOWNO
Ale to stolica a nie Bialystok

1. Bardzo przepraszam jeśli Cię uraziłem :)
2. Zauważ że napisałeś odpowiedzi w wielu tematach a tylko w tym zwróciłem uwagę na to ze odpowiedź nic nowego nie wnosi (w pozostałych odpowiedzi wnosiły ciekawą wiedzę i to było lux).
3. Tematy nawet jeśli są stare to zostają po to żeby osoby nowe mogły korzystać z wiedzy która nawet zapomniana może się komuś przydać.
4. Na każdym forum znajdą się trudni moderatorzy ... a tu tak jest że moderatorzy zostali wybrani ze względu na duże doświadczenie z użytkowaniem, modyfikacjami Hond i nie mają nic wspólnego z milicją czy zomo czy z warszawką .... starają się tylko utrzymać względny porządek - i tyle
i tak jest że zawsze tam gdzie coś przyjmuje formę formalną to znajdzie się jakaś władza, i nie zawsze się to wszystkim podoba, dlatego warto zostać członkiem stowarzyszenia i aktywnie zgłaszać swoje uwagi nt.

Marek Podlaskie
12-08-08, 22:07
Cobweb witam i pozdrawiam.Sorki ze troche buchnalem ,ale troszke mnie ruszylo.Nie zwrocilem uwagi na date. a ze temat dla mnie byl ciekawy wiec odpisalem.Nie jestem i nie bede moderatorem ,ale gdybym byl ,czesc nie aktywnych postow powinna miec swoje miejsce .No wlasnie gdzie? .Moze trzeba pomyslec .Kosz ,stare tematy.Ale sadze ze po roku powinny byc wywalone bo zajmujea miejsce.Ale to moje zdanie.Wnerwilem sie bo bylem na roznych forach i zawsze ktos chce pokazac kto to jest moderator..Nie mysle o Tobie tak bo mogles dac z...bke i wywalic z forum.Jestes widze rowny gosc wiec pozdrawiam Marek.Nie nie kajam sie bo nie mam takiego charakteru ,ale Twoj sposob pisania posta sprawil ze zauwazylem kogos kto w sposob rzeczowy opisal co sie stalo i jak nastepnym razem pisac ok.Ale pomysl co z rocznymi postami robic ,bo ja bym wywalil.Pozdrawiam M:)arek