PDA

Zobacz pełną wersję : Honda nie pali,wariujące kontrolki migajace jak hoinka.check engine pali się.

wichary
16-10-11, 11:40
Witam.
Mam dosyć poważny problem.Jakiś czas temu miałem problem z odpalaniem podobno wina alternatora-wymieniony objawy to palący się ciągle check engine i migajace światła jak i te w środku tak i te normalne.Auto szaleje kontrolki nagle się zapalają puzniej gasna.jak się doda gazu to auto szarpie i zapalaja się wszystkie kontrolki łacznie z ręcznym i kontrolka abs pomarańczową.niby wina była w aukumulatorze więc jest nowy już pojedziłem 2 dni problem dalej jest...Wiem że wina jest też w krokowym ale czy tylko to?nigdy nie miałem problemu z autem silnik zawsze pięknie palił za 1 razem i wszystko było super aż do tego czasu:(Może ktoś pomoże może miał podobny problem...
HONDA CIVIC 99 SILNIK 1.4 IS 90 AUTO PO LIFCIE
Dzięki z pomoc

kyzer
17-10-11, 20:35
Podjedź do elektryka bo nie wygląda to ciekawie. Jeśli masz możliwość to weź kolegę i na postoju zmierz zasilanie na aku jak zapalisz, podczas dodawania gazu itd.
Może regulator napięcia jakieś jaja robi albo jakieś przebicia na alternatorze.. ciężko to z opisu wywnioskować.

FaziRBK
18-10-11, 00:58
Ja miałem taki sam problem po swapie silnika, okazało się, że mam nie dokręcone uziemienie na alternatorze :)
Po za tym sprawdź wszystkie uziemienia. Ewidentnie jest to problem obwodu elektrycznego, alternator, akumulator, pasek alternatora, sprawdź komputer itd. Tak jak kolega wyżej napisał zmierz zasilanie, na postoju, włącz światła, dmuchawę na maksymalne obroty, jeżeli posiadasz to klimę i zobacz ile Ci wyjdzie. Jak to sprawdzisz i dalej będzie problem pooglądaj też bezpieczniki.
Mi osobiście wydaje się, że problem leży gdzieś w alternatorze, bo skoro mówisz, że wymieniłeś akumulator i po dwóch dnia problem wrócił, to prawdopodobnie akumulator znów się rozładował a alternator go nie doładowuje i dlatego masz takie skoki napięcia.

Feniks333
20-10-11, 11:12
Zrób też samodiagnostykę może komputer też coś ciekawego wywali.