PDA

Zobacz pełną wersję : Kod lakieru

Desperado
15-10-11, 08:47
Gdzie znajduje się kod lakieru w civic gen.VII 2001r

rafal
15-10-11, 22:51
Powinien być na słupku przy drzwiach kierowcy na białej etykiecie. Lepiej dobierać lakier do tego co masz aktualnie, bo później okaże się, że masz różne odcienie na aucie.

CM Punk
15-10-11, 23:07
Powinien być na słupku przy drzwiach kierowcy na białej etykiecie. Lepiej dobierać lakier do tego co masz aktualnie, bo później okaże się, że masz różne odcienie na aucie.
Dokładnie,a jedną z najlepszych metod jest odczyt składu lakieru spektrometrem :).

owsikk
16-10-11, 08:16
Numer lakieru jest na pewno na aluminiowej tabliczce znamionowej na lewym przednim nadkolu pod maską. Tam jest VIN i inne parametry auta. Numer lakieru z prawej strony tabliczki.

Kod będzie Ci potrzebny żeby z grubsza w mieszalni wiedzieli jakie tam są proporcje składników. Później dopiero spektrometrem analizuje się aktualny kolor i na tej podstawie dobiera nowe proporcje.

MicNeo
30-04-15, 16:27
Numer lakieru jest na pewno na aluminiowej tabliczce znamionowej na lewym przednim nadkolu pod maską. Tam jest VIN i inne parametry auta. Numer lakieru z prawej strony tabliczki.

Hej,

Nie mogę za cholery tego znaleźć. Jest tam faktycznie jakaś tabliczka, ale nigdzie nie ma tego kodu. Szukam i szukam i znaleźć nie mogę. Obstawiam, że kolor mojego lakieru to NH-H623M, jednak wolałbym się upewnić. Czy ten kod jest w jakieś sekwencji ukryty, czy po prostu jest osobne miejsce na to?

Z góry dzięki za pomoc.

PS: Auto przed liftem, 2003 rocznik.

bunkerites
30-04-15, 16:35
Tabliczka znamionowa.Prawa strona komory silnika.Koło kielicha amora

MicNeo
30-04-15, 16:44
Tabliczka znamionowa.Prawa strona komory silnika.Koło kielicha amora

Omg, ja sprawdzalem po lewej ;) chyba tabliczkę z homologacji (?) . Po prawej stronie, pod warstwa kurzu znalazłem ta tabliczkę. Z informacja gdzie auto zostało wyprodukowane itd.

Dzięki za pomoc! :)

bunkerites
01-05-15, 11:07
tak to ta tabliczka