Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem z zegarami EJ9

Major8
14-10-11, 20:02
Cześć, mam problem z zegarami.
Rozebrałem je na części pierwsze, tak że wyciągnąć można tarcze (wskazówek nie dotykałem bo wolę ich nie zepsuć).
Mam problem z wyskalowaniem wskazówek od temperatury i poziomu paliwa.

1. Co do temperatury to się chyba uporałem, ale gdy załączy się wentylator to wskazówka jest tak w połowie, nie ma być troszkę wyżej ? Tzn pod koniec skali ?
Wcześniej mi nie działała więc się pytam.

2. Co do wskazówki od poziomu paliwa, wcześniej mi działała ale przy zakładaniu tarcz pokitrały mi się śrubki mocujące i chyba nie było prądu. Nie miałem czasu tego ogarnąć więc tak jeździłem z opadniętą wskazówką (chyba, że sobie palcem podniosłem to się tak trzymała). Dzisiaj je przykręciłem tymi śrubkami z takim "kolcem" te dłuższe, i po włączeniu zegarów wskazówka dość pośpiesznie (ale nie tak w 1 sekundzie) szła w górę. Pod koniec skali tak na ok 80% zwolniła i tak powolutku dobiła do końca skali. Czy coś jest nie tak czy mam pełno w baku ? Jak ruszę palcem to jest jeszcze miejsce poza skala do tej "blokady".

3. Łącznie jest 3 śrubki na paliwo, 3 na temperaturę, 4 na prędkościomierz i 3 na obrotomierz. Z tego jest 6 z tym szpicem a reszta to te krótkie. Zauważyłem, że jak dam te krótkie to mi żadna wskazówka nie działa więc dałem 3 długie na temperaturę i na paliwo, krótkie są na obrotomierzu i prędkościomierzu (obrotomierz już się nie porusza).

Nie mam pojęcia jak dojść końca z tymi zegarami. Pomoże ktoś ? Wie jak połączyć ze sobą krótkie i długie śrubki ? 1 długa i 2 krótkie czy jak ?

Artek82
16-10-11, 13:22
Kup nowe zegary i po kłopocie, za 5 dych na alledrogo.
Jak wskazówki "sobie palcem" podnosiłeś to już ich nie wyskalujesz.

lopi83
16-10-11, 20:20
dlugie srubki na paliwo i temp ale jak za mocno dokrecisz to zerwiesz druciki w zegarach i bedzie lipa bo cienkie jak wlos sa....a po co wogole je ruszales?

Major8
17-10-11, 12:38
Chciałem tarcze wsadzić nowe ... no to pewnie trzeba nowe zegary.