Zobacz pełną wersję : Problem ze spalaniem d15b2
Witam, od pewnego czasu mam spore problemy ze spalaniem lpg w moim eg8, na poczatku jak założyli mi instalke to autko ładnie paliło do 9l w mieście, na dzień dzisiejszy po przejechaniu prawe 100tyś auto spala min 10,5-15l przy tej samej jeździe, instalka II gen bez blosa, regulowałem juz ją na wszytskie sposoby, i nic nie pomaga auto pali gazu raz 10 raz 15, myśle ze reduktor tomasetto 100hp który mam jest juz zajechany..., silnik jak na prawe 400tyś jest w db kondycji, myśle o założeniu nowego reduktora i pokuszeniu sie o Blosa, no ale są to koszt ok 600-700zł czy warto...?? z własnego doświadczenie wiem ze wy mi tu lepiej doradzicie niż którykolwiek gazownik pozdrawiam Szumis.
dokladnie kolego parownik masz juz pewnie zuzyty jeszcze filr powietrza mozesz podejrzec ale to musialby byc sporo zabrudzony zeby 15 spalic a co do blosa tez nad tym mysle
mi spalanie wzrosło jak padła sonda lambda ... i miałem wtedy takie kosmiczne wyniki spalania jak piszesz.
reduktor o takim przebiegu ma prawo świrować. Kup nowy nie daj się namawiać na regeneracje. Blos faja sprawa ale nie do d15b2 :(
vnv_nation
06-11-11, 20:24
Kup nowy nie daj się namawiać na regeneracje
Pieprzysz jak potluczony.. wiesz na czym polega regeneracja parownika? Bo widze ze pojecia nie masz a glupich rad udzielasz bo pewnie gdzies kiedys od kogos slyszales, a parownika od srodka w zyciu na oczy nie widziales. Regeneracja polega na wymianie WSZYSTKICH elementow znajdujacych sie wewnatrz parownika. Obudowa sie nie zuzywa. Po prawidlowej regenracji bedzie to dokladnie to samo co nowy parownik, tyle ze znacznie taniej wyjdzie. Nie ma co sie bac, jak ktos nie ma 2 lewych rak latwo sobie z tym poradzi.
No no tyś widział diesla w gazie. Zakładałem gaz do aut jak ty na bacznośc pod stół wchodziłeś. Owszem da się wymienić wszystkie gumki membrany itp ale lepiej kupić nowy bo niestety u nas to robia na od******* sie:/ szkoda kasy a robota delikatna, a tak kupi nowy sam sobie machnie i ma cycus glancuś
vnv_nation
06-11-11, 22:18
No no tyś widział diesla w gazie.
Nie zrozumialem twojej wypowiedzi w tym momencie. Po pierwsze co za roznica jakim autem teraz jezdze? Po drugie chyba jeszcze malo widziales, bo gaz juz od dawna do diesla mozna zamontowac.
Zakładałem gaz do aut jak ty na bacznośc pod stół wchodziłeś. Owszem da się wymienić wszystkie gumki membrany itp ale lepiej kupić nowy bo niestety u nas to robia na od******* sie:/
Jedno przeczy drugiemu, gadasz ze gaz do auta dawno zakladales, a potem gadasz ze robia to do dupy.. to ty zakladales ten gaz? Czy tobie zakladano? Bo widze ze pojecie masz zadne, gaz zalozony pewnie widziales u siebie pod maska, a reszte bredni ktore tu wypisujesz pewnie gdzies uslyszales przypadkiem i znawce udajesz..
szkoda kasy a robota delikatna, a tak kupi nowy sam sobie machnie i ma cycus glancuś
Jak masz 2 lewe rece i sobie z tak niezbyt skomplikowana czynnoscia nie radzisz, to mi niezmiernie przykro. Wiedz tylko, ze jest mnostwo ludzi ktorzy to bez problemu ogarna. Po co przeplacac i dawac komus zarabiac.
reduktor o takim przebiegu ma prawo świrować. Kup nowy nie daj się namawiać na regeneracje. Blos faja sprawa ale nie do d15b2 :(
dlaczego nie blos??
reduktor to tomaseto, jakiś inny lepszy!? czy zostać i naprawić go
mi spalanie wzrosło jak padła sonda lambda ... i miałem wtedy takie kosmiczne wyniki spalania jak piszesz.
sonda działa bo check nie wyskakuje!? jakieś inne sugestie jak sonde sprawdzić??
vnv_nation
09-11-11, 16:41
Blos faja sprawa ale nie do d15b2
No wlasnie.. kolejny argument ze kolega dawid0688 pojecia nie ma co gada, a pisze chyba zeby posty nabijac. Blos nada sie jak najbardziej. Troche bedzie to wydatek ale napewno poczujesz roznice. Mialem u siebie w d15b2 blos zalozony i roznicy miedzy gazem a benzyna praktycznie nie bylo, spalanie do tego mniejsze, brak zwezki powodowanej przez mikser i automatycznie na benzynie tez lepiej chodzi wtedy. Jak masz wolne 300zl to sie nie zastanawiaj tylko pakuj blosa, wtedy tez juz problem sondy ci odpadnie bo regulacja odbywa sie "na srubki" - komputer nie podaje dawki. Jak bedziesz kupowal blosa kup zwykly mechaniczny (sa tez elektroniczne ale do dupy)
Jak masz wolne 300zl to sie nie zastanawiaj tylko pakuj blosa
na alledrogo widziałem najtaniej po 380zł...
vnv_nation
10-11-11, 23:20
Moze podrozaly :)
Moze podrozaly
a używka wchodzi w gre??