PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z radiem fabrycznym lub z instalacją elektryczną

Mr_Harry
29-04-07, 18:48
Problem polega na tym, że podczas jazdy radio fabryczne (na kasetę) funduje mi przerwy w dostawie dźwięku o dłogości ok. 1 sekundy. Przerwy te zdarzaja się co kilkanaście minut, raczej losowo. Nie wiem czy problem tkwi w instalacji zasilającej radio - może jakiś związek z zapłonem, bo zasilanie radia jest przecież odłączane np. w momencie rozruchu silnika. Jeżeli nie instalacja to może problem samego radia. Miał ktoś takie dziwne objawy?

gancio
17-05-07, 11:44
Podładuj akumulator, nie będzie gasło podczas zapłonu.

Zbigniew
21-05-07, 22:40
Nie napisałeś czy gaśnie wyświetlacz czyli brak napięcia zasilającego - brak styku np. na bezpieczniku, kabelku czy przerywa potencjometr - regulator siły głosu. Miałem przypadek w radiu Panasonic gdzie był "zimny lut" własnie na potencjometrze siły głosu.

Mr_Harry
24-05-07, 19:53
No wygląda, że to sprawa ustawień funkcji dostrajania podczas jazdy, której nie potrafię wyłączyć. Chwilowe zaniki głosu są bardzo krótkie, np. jedna litera w słowie i chyba nie jest to kwestia napięcia, ale funkcji radia.
Czy ma ktoś instrukcję do fabrycznego radia na kasetę lub cd - funkcje radia i rds i tak są takie same.

Troll
25-05-07, 13:46
Mam to samo.. Ale co to test to nie wiem nie interesuje mnie to. Do funkcji można sie dostac przez wcisnięcie i przytrzymanie pokrętełka od włączania radyjka można między innymi ustawić zegarek 24godz. przyciskami od pamięci stacji. Dokładny opis był juz na forum