Zobacz pełną wersję : Problem z radiem fabrycznym lub z instalacją elektryczną
Problem polega na tym, że podczas jazdy radio fabryczne (na kasetę) funduje mi przerwy w dostawie dźwięku o dłogości ok. 1 sekundy. Przerwy te zdarzaja się co kilkanaście minut, raczej losowo. Nie wiem czy problem tkwi w instalacji zasilającej radio - może jakiś związek z zapłonem, bo zasilanie radia jest przecież odłączane np. w momencie rozruchu silnika. Jeżeli nie instalacja to może problem samego radia. Miał ktoś takie dziwne objawy?
Podładuj akumulator, nie będzie gasło podczas zapłonu.
Nie napisałeś czy gaśnie wyświetlacz czyli brak napięcia zasilającego - brak styku np. na bezpieczniku, kabelku czy przerywa potencjometr - regulator siły głosu. Miałem przypadek w radiu Panasonic gdzie był "zimny lut" własnie na potencjometrze siły głosu.
No wygląda, że to sprawa ustawień funkcji dostrajania podczas jazdy, której nie potrafię wyłączyć. Chwilowe zaniki głosu są bardzo krótkie, np. jedna litera w słowie i chyba nie jest to kwestia napięcia, ale funkcji radia.
Czy ma ktoś instrukcję do fabrycznego radia na kasetę lub cd - funkcje radia i rds i tak są takie same.
Mam to samo.. Ale co to test to nie wiem nie interesuje mnie to. Do funkcji można sie dostac przez wcisnięcie i przytrzymanie pokrętełka od włączania radyjka można między innymi ustawić zegarek 24godz. przyciskami od pamięci stacji. Dokładny opis był juz na forum