Zobacz pełną wersję : Cieknie benzyna przy odpaleniu silnika.
Witam Wszystkich, od niedawna jestem posiadaczem czarnej Hondy Civic 1.5 16v w hatchbacku. Po odpaleniu silnika zaczyna mi ciec benzyna na wysokości lusterka. I mam mianowicie pytanie czym jest prowadzona benzyna pod samochodem? rurkami czy szlauchem? I czy w tym miejscu są jakieś złączki które mogły się poluzować? Pozdrawiam
pod autem masz rurke, zlaczki sa przy baku i przy filtrze paliwa pod maska
Mi cieknie na którejś rurce pod osłoną plastikową pod autem i pytanie jest co to jest za rurka bo nigdzie nie mogę jej znaleźć na allegro z tego co widzę wygląda mi na miedź chyba że się mylę i tam nie ma żadnych złączek. To nie jest przewód paliwowy ponieważ on jest umiejscowiony i jest za krótki to mi pękło na złączeniu między silnikiem a bakiem (bak jest z tyłu jeżeli się nie mylę :) ) cieknie mi dokładnie na wysokości gałki od skrzyni biegów.
http://pnp.impressiveworks.eu/d13b7+/pod_wozem.jpg
Zdjęcie pobrane z internetu
A ja pod hondę jeszcze nie wchodziłem.
lukasz-lukasz
13-10-11, 08:59
Jak to nie jest przewod paliwowy skoro cieknie z niego paliwo? W ogole po co te domysly, nie mozesz sie wpakowac pod auto i sprawdzic?
za ciezko samemu sprawdzic, lepiej poklepac bezmyslnie w klawiature
Bezmyślnie popykać w klawiaturę to sam możesz dzisiaj rano sprawdziłem. przewód jeden przegnił.