Zobacz pełną wersję : Regulator napięcia do alternatora Bosch Honda Aero 1.4i
Witajcie, przy okazji kombinowania przy alternatorze okazało się, że szczotki w regulatorze się już kończą. Ponoć w tym modelu nie robi się/nie da się wymienić szczotek. Po telefonie do serwisu okazało się, że taka część to koszt blisko 700,00 zł. W sieci widziałem jakieś po 400,00 zł, ale z dostępnością na magazynie było krucho. Możecie mi coś poradzić, może warto poszukać używki? Nie wiem co się stanie jak już skończą się te szczotki, coś się usmaży? Pozdrawiam
Jak się skończą szczotki to po prostu przestanie ładować :P Aż mi się wierzyć nie chce, że nie można ich dostać za normalniejsze pieniądze. A co z regulatorem?
Regulator ok, kończą się tylko szczotki. Znalazłem już firmę, która poradziłaby sobie z tematem, ale problemem jest odległość i logistyczne rozwiązanie oddanie części, bo oni nie demontują. Będę się chyba musiał skupić nad tym rozwiązaniem. Próbowałem zdobyć regulator także poza serwisem Hondy. Wielu ma go zindeksowanego w katalogach, natomiast nie ma go na magazynach. Sprawdzałem magazyny Bosch'a w Niemczech - też lipa, wielkie zero. Na allegro też nie ma żadnych używek. Trochę lipa, bo nie chciałbym, żeby mnie gdzieś w trasie z rodzinką dopadła awaria zasilania.
------
A może lepiej poszukać alternatora? Tylko teraz pytanie od laika: czy regulator jest sprzedawany razem z alternatorem? Po mojemu to tak, ale wolałbym się upewnić. Czy muszę szukać Bosch'a, czy może być jakiś inny?
Pomóżcie proszę :rolleyes: