PDA

Zobacz pełną wersję : Regulator napięcia do alternatora Bosch Honda Aero 1.4i

leclerc
12-10-11, 13:46
Witajcie, przy okazji kombinowania przy alternatorze okazało się, że szczotki w regulatorze się już kończą. Ponoć w tym modelu nie robi się/nie da się wymienić szczotek. Po telefonie do serwisu okazało się, że taka część to koszt blisko 700,00 zł. W sieci widziałem jakieś po 400,00 zł, ale z dostępnością na magazynie było krucho. Możecie mi coś poradzić, może warto poszukać używki? Nie wiem co się stanie jak już skończą się te szczotki, coś się usmaży? Pozdrawiam

ppiotrek
12-10-11, 13:48
Jak się skończą szczotki to po prostu przestanie ładować :P Aż mi się wierzyć nie chce, że nie można ich dostać za normalniejsze pieniądze. A co z regulatorem?

leclerc
12-10-11, 17:28
Regulator ok, kończą się tylko szczotki. Znalazłem już firmę, która poradziłaby sobie z tematem, ale problemem jest odległość i logistyczne rozwiązanie oddanie części, bo oni nie demontują. Będę się chyba musiał skupić nad tym rozwiązaniem. Próbowałem zdobyć regulator także poza serwisem Hondy. Wielu ma go zindeksowanego w katalogach, natomiast nie ma go na magazynach. Sprawdzałem magazyny Bosch'a w Niemczech - też lipa, wielkie zero. Na allegro też nie ma żadnych używek. Trochę lipa, bo nie chciałbym, żeby mnie gdzieś w trasie z rodzinką dopadła awaria zasilania.

------

A może lepiej poszukać alternatora? Tylko teraz pytanie od laika: czy regulator jest sprzedawany razem z alternatorem? Po mojemu to tak, ale wolałbym się upewnić. Czy muszę szukać Bosch'a, czy może być jakiś inny?
Pomóżcie proszę :rolleyes: