Zobacz pełną wersję : jak śiągnąć szybe????
Grześ Jagielski
29-04-07, 11:16
witam, zabieram sie za przyciemnianie szyb w mojej hondzi D13B2 hb jednak nie wiem jak ściągnąć tylnie szyby, one są chyba na zatrzaski. czy ktoś ściągał? w razie połamania zatrzasku pewnie można go dokupic ale jak są mocowane do szyby?? na super glu??? ;)
Boczne jak boczne, powodzenia przy przyciemnianianiu tylnej szyby...
skolopendra
29-04-07, 12:30
dla kompletu i przód bym przyciemnił :d
ps ale w.... ;)
x-tygrysek-x
29-04-07, 16:41
tylnych bocznych nie ściągsz przy przyciemnianiu, kleisz na aucie, niestety do tylnej szyby będziesz potrezbował foli termokurczliwej bozwykłą tego zrobić się nie da.
mam nadzieje że przednie boczne też przyciemniasz, bo jeśli nie to będzie to wyglądało jak z du..
pozdro i powodzenia
Grześ Jagielski
29-04-07, 17:54
troche boje sie tej tylnej szyby :/ ciężko kleic na aucie bo 99,9 % ze nie bedzie *****iście. cos sie wykombinuje.jak skoncze to wrzuce fote :D
moge bez problemu przyciemnic boczne przednie?? jak to sie ma do policji???
moge bez problemu przyciemnic boczne przednie?? jak to sie ma do policji???
Musi być przynajmniej 75% przepuszczalności światła. Nie można bardziej ściemnić, żadne atesty na folię nie pomogą. Jedynym sposobem jest przyciemnianie piecowe do zrobienia w Jeleniej (?) Górze oraz Krakowie (koszt 1000zł za całe auto).
Moge wiedziec jak chcesz sie zabrac za przyciemnienie tylnych bocznych? bo ja mysle mysle i jakos ciagle nie moge dojsc jak to zrobic zeby nie bylo przydko... jak wyciac tak dokladnie ta folie i jak ja dobrze nakleic?
Szyba moze byc przyciemniona w 30% to jest max , czyli musi przepuszczac swiatło w 70% .Jesli masz juz seryjnie przyciemnioną szybkę to juz z przednimi nic nie zrobisz , ale jak masz seryjnie bielutką przezroczystą to cos jeszcze da sie pokombinowac z najjasniejszymi foliami :d W lublnie przyciemniają hb sam tył za 350-400zł a cały ok 500-600zł :aloha: pozdr
marcin EZG
01-05-07, 10:03
boczne sa wklejane ,wiec kleisz na aucie a tylna-co w niej takiego strasznego ,przeciez wysoko sie otwiera.nie widze problemu ...
Grześ Jagielski
03-05-07, 11:32
boczne sa wklejane ,wiec kleisz na aucie a tylna-co w niej takiego strasznego ,przeciez wysoko sie otwiera.nie widze problemu ...
w jaki sposób są wklejane?? dlaczego mi się wydaje cały czas ze są na takie dlugie białe zatrzaski. i po delikatnym odklejeniu uszczelki wydaje mi sie ze mozna ja wypchać pomału od środka. musi się dać zdejmować te szyby, bo nie mogą być zamocowane na stałe, to by było nie normalne. Jak bede miał chwile to chyba podejde do kumpla lakiernika i on mi musi powiedziec jak sie ściąga bo robi to na co dzień z różnymi samochodami.
marcin EZG
03-05-07, 19:39
no jak nie normalne??? w starych autach takich jak np.PF126 boczne szyby sa na uszczelkach, w wiekszosci aut sa jednak wklejane i zeby je wyjac trzeba wyciac najlepiej metalową zyłką .Jak masz znajomego lakiernika to on juz ci wyjasni :)
...nie moga byc na zatrzaskach ,przednia szyba tez jest wklejana a nie na na spinkach heh
Grześ Jagielski
04-05-07, 10:59
no jak nie normalne??? w starych autach takich jak np.PF126 boczne szyby sa na uszczelkach, w wiekszosci aut sa jednak wklejane i zeby je wyjac trzeba wyciac najlepiej metalową zyłką .Jak masz znajomego lakiernika to on juz ci wyjasni :)
...nie moga byc na zatrzaskach ,przednia szyba tez jest wklejana a nie na na spinkach heh
trzaba się przyznać do błędu :) już się z nikim nie kłóce :d
Rafik strasznie duzo u was kosztuje 500-600 za calego civa u nas 430 znajomy dal za cale autko i efekt *****isty.A co do ciebie Grzes to sam bym sie za to nie zabieral wolabym to zlecic facetowi co sie tym zajmuje 430zl to nie tak duzo jak na cale auto nie wiem ile u ciebie w miejscowosci;)
Grześ Jagielski
04-05-07, 21:30
powiem Ci Mortas że zrezygnowałem ze ściągania szyby ;) mowisz o fachowcach ale tak jak u mnie to kazda kasa sie liczy i raczej ciężko byłoby mi wydać ponad 400 stówki na szyby. a poza tym wole się solidnie namęczyć ale zrobić to samemu jak tylko najlepiej się da a później nic mi nie zostaje jak być z siebie dumnym :d :d :d
bo oddać auto fachowcom i wydać kupe kasy to nie sztuka :/.... bo im więcej robie sam przy mojej Hondzie tym bardziej się z nią zżywam....aż moja dziewczyna jest zazdrosna :d :d pozdrowionka
x-tygrysek-x
04-05-07, 23:02
Moge wiedziec jak chcesz sie zabrac za przyciemnienie tylnych bocznych? bo ja mysle mysle i jakos ciagle nie moge dojsc jak to zrobic zeby nie bylo przydko... jak wyciac tak dokladnie ta folie i jak ja dobrze nakleic?
jak chcesz się dowiedziej jak to zrobić to pisz na priv,
za 100zł mogę przyciemnić w hb i coupe wszystkie boczne szyby, czyli dwie przednie i dwie tylne, tylnej dużej nie przyciemniam ponieważ jak już pisałem potrzebna jest folia termokurczliwa a ciezko ją dostać. więc u mnie 100 + jakieś 100 gdzieś w warsztacie za tylną i macie koszt 200zł za całe auto :)
Mogę przesłac foty aut w których przyciemniałem szybki.
powodzenia w ściemnianiu :)