PDA

Zobacz pełną wersję : Przestawiona skala w lewym lusterku

ffk
19-05-05, 18:01
mam chyba najdziwniejszy problem na tym forum (i to nie pierwszy) otóż wygląda tak jakbym miał przestawioną skalę w lewym elektrycznym lusterku. Ustawiam maksymalnie do zewnątrz, a to i tak za mało, żeby dobrze widzieć sąsiedni lewy pas, zmuszony jestem do patrzenia przez ramie lub wychylania sie.... kapota. Goście w najlepszym zakładzie jaki znam uznali, że nie da rady naprawić, tylko wymiana. No a czy ktoś z Was wie do kogo mogę się zwrócić chąc uniknąć kupna drugiego

Licze na WAS!!!!!!!!!!!!
:? :? :? :? :? :?

Pati
19-05-05, 19:08
a nie masz czasem z wersji uk? tam jest troche inny zakres regulacji...

ffk
19-05-05, 19:14
no właśnie mam uk, może jest inny choć nie bardzo wiem o co chodzi ale zwyczajnie kończy się o 2-3 cm za szybko

Pati
19-05-05, 19:20
usiadz sobie na fotelu pasazera i zobacz czy bedziesz dobrze widzial... zrozumiesz.

juniorohw
19-05-05, 20:34
eeeeeeeeee auto kupione w salonie na ul. wybrzeże gdyńskie, wwa... sugerujesz, że angole byliby takie jołopy, żeby układ lusterek montować pod kierowce z prawej strony mimo montowania kiery z lewej??!!?? :570: :570: :570: :570: :570:

jinjet
19-05-05, 21:25
dziwna sprawa. ja mam wszystko w pozadku. ale jesli to ci bardzo prezeszkada to pojedziesz do szklaza i zrobi ci nowe lusterko za 15zl.

prz3mo
19-05-05, 21:46
A przy okazji. Ile kosztuje sam wkład (szkiełko) do prawego lusterka (civic 6 gen,3d hatchback) ??? I czy kazdy szklarz mi cos takiego zrobi?

Pati
19-05-05, 22:01
mam na mysli ze lusterko sie rozpadlo i ktos zalozyl z wersji z fajerą po prawej stronie...

michal750
19-05-05, 22:54
mam chyba najdziwniejszy problem na tym forum (i to nie pierwszy) otóż wygląda tak jakbym miał przestawioną skalę w lewym elektrycznym lusterku. Ustawiam maksymalnie do zewnątrz, a to i tak za mało, żeby dobrze widzieć sąsiedni lewy pas, zmuszony jestem do patrzenia przez ramie lub wychylania sie.... kapota.

A probowales recznie przestawic wklad lusterka? Ja moge u siebie recznie wyregulowac zakres odchylania sie wkladow lusterek.

Maro
19-05-05, 23:46
A przy okazji. Ile kosztuje sam wkład (szkiełko) do prawego lusterka (civic 6 gen,3d hatchback) ??? I czy kazdy szklarz mi cos takiego zrobi?

Na Allegro są takie wkłady .

chichol
19-05-05, 23:53
mam chyba najdziwniejszy problem na tym forum (i to nie pierwszy) otóż wygląda tak jakbym miał przestawioną skalę w lewym elektrycznym lusterku. Ustawiam maksymalnie do zewnątrz, a to i tak za mało, żeby dobrze widzieć sąsiedni lewy pas, zmuszony jestem do patrzenia przez ramie lub wychylania sie.... kapota.

A probowales recznie przestawic wklad lusterka? Ja moge u siebie recznie wyregulowac zakres odchylania sie wkladow lusterek.

Dokładnie. Może to troche "chamska" (czyt. siłowa) metoda, ale przy ręcznym myciu auta moja luba niekiedy w ferworze "walki" przesuwa wkład lusterka, czego efektem jest sytuacja jak wyżej. Jedyną skuteczną (i natychmiastową) metodą było "ręczne" przestawienie do pierwotnego stanu.. :D..
Należy zdawać sobie sprawę, że może uszkodzić to mechanizm, dlatego przeba robić to delikatnie. Jest tam troche luzu i lustro dość lekko poddaje się.. w pewnych granicach oczywiście..

Pozdrawiam

ps.moja luba jeździ corollą..

ffk
20-05-05, 12:44
no właśnie próbowałem to trochę popchnąć ale po maks odchyleniu szkło napotyka obudowę lusterka. Dokładnie, wygląda to tak jakby ktoś włożył mi lusterko z auta przenzaczonego do lewostronnego ruchu. Nie wchodzi to chyba jednak w gre, bo mam książke serw od 1996 i żadnych tego typu kontuzji nie było