Zobacz pełn± wersję : Civic d15b2 nie jedzie tylko muli
Witam posiadam Honde civic z silnikiem d15b2 .Ostatnio odczuwam ze przy przyspieszaniu tak do 3000 ts/obr auto jakos dziwnie muli powyzej 4000 ts zaczyna jechac.
Macie jakies pomysły co może byc nie tak z tym silnikiem b±dz jakim¶ podzespołem, ? prosze o pomoc !!
wiekszo¶ć silników Hond muli od dołu...
aha ale jezdziłem 4 genem z tym silnikiem i o wiele lepiej chodził
Marcin1792
10-10-11, 13:05
Szarpie, przerywa, strzela z tłumika przy puszczaniu gazu na biegu? Może Ci go zalewać, sprawdĽ TPS
czuc takie leciutkie szarpanie i chyba troche za duzo pali ale przy przelotowym tłumiku to chyba normalne ? co to jest TPS?
Marcin1792
11-10-11, 15:23
Nie powinien palić więcej, po pierwsze samodiagnostyka, TPS - czujnik polozenia przepustnicy, ,moze lac z drugiego wtrysku kiedy powinien tylko z jednego, tez mam koncowy przelotowy
no sprawdzałem samodiagnostyke i wyszło wtryskiwacz lub jego obwód wymieniłem wtryskiwacze i jeszcze wyskakiwał bł±d sondy lambdy też sprawdziłem co i jak wypieta była wtyczka . poprawiłem to zresetowałem kompa i błędów nie ma a dalej muli
Marcin1792
11-10-11, 21:16
Tez mialem ten blad,- sonda padla, do wymiany ;) Za pewne po kilku km wyskoczy ten sam blad :) Czyli sonda
mnie sie wtyczka wypieła ak to nie mam błędów wcale juz ze 3000 km zrobiłem od tego błedu i nic normalnie check engine gasnie po uruchomieniu silnika
Marcin1792
11-10-11, 22:43
Jak muli i szarpie to moze byc TPS, sprawdz
Kopułka i palec rozdzielacza. Przeczy¶ć. Nie zaszkodzi, nie kosztuje, a u mnie pomogło.