Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Listwy zgarniające przy szybach- da się samemu wymienić?

klubowicz
10-10-11, 08:39
Chodzi mi o te zewnętrzne, czarne listwy w każdych drzwiach, pod szybami - u mnie wszystkie są w stanie agonalnym, a w zasadzie jakby już ich nie było- ten plastik czy guma popękały i pokruszyły, więc mam te listwy już w kolorze srebrnym z małym dodatkiem rdzy - wygląda to tragicznie.

Zastanawiam się czy to malować jakimś czarnym mat sprayem, bo wiadomo, że nie odtworzę ani faktury ani tego stopnia od strony szyby, czy może kupić używki w bdb stanie? Można takie wyrwać już tyle http://allegro.pl/listewki-zgarniajace-drzwi-honda-civic-95-01-5d-i1841379301.html.

Ale warunek tylko jeden - musi się dać to zrobić samemu. Dodam, że neptykiem nie jestem, np. klamki zewnętrzne wymieniałem sam.Ale czy aby do wymiany tych listew nie trzeba wyjmować szyb? Jak tak to odpada - brak warunków i umiejętności na coś takiego...

rafsio
10-10-11, 09:09
Da się wymienić samemu listewki.W bardzo dobrym stanie listwa to koszt około 15-30zl sztuka

Kretkou
08-08-13, 14:36
chciałbym odświeżyć temat ponieważ mam w swojej Hani (tyle, że VII 3d 2001) ten sam problem.. z lewej strony całkowita masakra (poprzedni właściciel zakleił to taśma izolacyjną, ale jak wiadomo w warunkach atmosferycznych różnie się to zachowuje, kurczy, rozciąga i na dodatek nie wygląda za ciekawie) chciałbym wymienić (najlepiej obie), ale na allegro znalazłem jedną aukcję i na dodatek za 65zł za SZTUKE! to jakaś paranoja z tą ceną. Macie namiary na coś tańszego? albo jakiś forumowicz może ma na sprzedaż takie listwy?
pozdrawiam

probestic
08-08-13, 14:41
chciałbym odświeżyć temat ponieważ mam w swojej Hani ten sam problem.. z lewej strony całkowita masakra (poprzedni właściciel zakleił to taśma izolacyjną, ale jak wiadomo w warunkach atmosferycznych różnie się to zachowuje, kurczy, rozciąga i na dodatek nie wygląda za ciekawie) chciałbym wymienić (najlepiej obie), ale na allegro znalazłem jedną aukcję i na dodatek za 65zł za SZTUKE! to jakaś paranoja z tą ceną. Macie namiary na coś tańszego? albo jakiś forumowicz może ma na sprzedaż takie listwy?
pozdrawiam

Żeby Ci forumowicz sprzedał, to najlepiej daj ogłoszenie w dziale giełda/kupię :]

Na allegro i po 100 chodziły kiedyś ...

Krawiec
09-08-13, 08:54
szukajcie, a znajdziecie... szukajcie też z Rovera, bo pasują. Pytanie tylko jak ktoś to prędzej demontował, bo moje wydawały się być w idealnym stanie, a mechanik stwierdził że ktoś je chyba wyrywał, bo wygięły się zaczepy i fesst odstawały od szyby. Tył mam wymieniony, przód czeka w garażu.
OEM nowe w Hondzie po 300zł za sztukę chcą :)